Brand voor de deur van Biton

De UIT-week blijft weinig bespaard. Na een busongeluk op de Rubenslaan woedde er vannacht ook nog een felle brand voor Biton. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting.

Voor de deur van Biton vloog vannacht in de vroege uurtjes een kratjesdoolhof in brand. Surveillerende agenten zagen de brand iets voor 5 uur ’s ochtends. De brand werd steeds groter, waardoor twee bomen en een geparkeerde auto eveneens vlam vatten. Daarna kon de brandweer erger voorkomen.

Het doolhof van maar liefst drieduizend Bavaria-kratjes was door Biton neergezet voor een lasergame. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en zoekt getuigen. De technische recherche heeft dinsdagochtend onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Lasergame gaat door
Biton zal elders in het park voor het Lucasbolwerk de lasergame vanmiddag voortzetten, vertelt Jan van der Lingen, voorzitter van Biton. “We hebben van de gemeente toestemming gekregen om een klein stukje verderop door te gaan. Maar het is niet vergelijkbaar met het eerdere doolhof, omdat we niet genoeg kratten hebben om het doolhof volledig na te bouwen.”

Van der Lingen heeft geen idee van de oorzaak van de brand. De auto die in vlammen opging is van een ondernemer die aan het Lucasbolwerk werkt.

Foto van @fleurwallenburg van de brand 's nachts:

 

Foto van @biton van de ochtend na de brand:

Advertentie