Directeur Diergeneeskunde stapt op

Monique de Vries, sinds 2002 directeur van de faculteit Diergeneeskunde, neemt per 1 september ontslag. Zij wilde na acht jaar een sabbatical  ‘van enige omvang’ opnemen, maar dat bleek niet te combineren met de functie van directeur. 

De Vries studeerde Farmacie in Leiden en promoveerde daar. Vervolgens werkte ze enkele jaren in Amsterdam, voordat ze in 1998 naar Utrecht kwam als directeur bedrijfsvoering van de faculteit Farmacie. In 2002 werd ze door de toenmalige decaan Albert Cornelissen gevraagd om hetzelfde werk bij Diergeneeskunde te gaan doen. Zij was lange tijd de enige vrouwelijke faculteitsdirecteur aan de Universiteit Utrecht. 

Na acht jaar werken in een gerenommeerde faculteit waar ze te maken heeft gehad met grote projecten op onderwijs-, onderzoeks- en patiëntenzorggebied, wilde ze even afstand nemen van het werk door middel van een opfrisverlof. Maar, zo schrijft ze aan haar collega’s, een sabbatical van enige omvang blijkt niet zonder meer inpasbaar in de functie van directeur. Bovendien is het goed voor de organisatie, vervolgt ze, dat er ‘wat vers bloed’ binnenkomt na ‘8 jaar De Vries’. Vandaar dat ze in overleg met de decaan heeft besloten om haar dienstverband te beëindigen. Per 1 juli verlaat ze de universiteit. 

GK

Advertentie