De scankamer van Peter Berends

Peter Berends is medewerker digitalisering bij de universiteitsbibliotheek. Zijn huidige project is het inscannen van de Atlas Maior van Joan Blaeu (1596 - 1673).

Als je aan een compacte atlas denkt zoals je die tegenwoordig in de boekhandel koopt, dan heb je het mis: het is een serie van maar liefst elf delen, samen zo’n 7000 scans. Als het goed is staat de hele atlas in september online.

“Ik ben nu twee à drie weken bezig geweest met twee delen, samen waren deze goed voor 1000 scans. Dat waren dan ook wel meteen de dikste hoor, de andere zijn gelukkig wat dunner.”