De dieren van Maarten Pieterse

Maarten Pieterse is universitair docent landbouwhuisdieren (“zeg maar alle dieren die op een boerderij rondlopen”) en is veel te vinden in de stallen aan de Yalelaan.

Ze zijn niet weg te denken uit zijn leven: “Koeien zijn mijn werk. Schapen, geiten, lama’s en alpaca’s zijn mijn hobby en paarden mijn grote liefde. Waarom ik niet méér met paarden ga werken? Tja, ik houd van het dier, maar niet van de mensen eromheen. Je hebt zoveel zeurende paardeneigenaren. En daarbij: thuis heb ik een mooi koppel paarden om van te genieten.”

De liefde voor zijn werk is overduidelijk, het ene na het andere verhaal wordt verteld. Maarten geeft vooral les in zijn specialisatie: de voortplanting. Hij heeft een eigen boerderij met paarden, Jerseykoeien, schapen, geiten en kippen. Als lid van de groep dierentuin dierenartsen houdt hij zich ook zo nu en dan bezig met de wat meer exotische dieren. Maarten: “Na mijn studie ben ik eerst voor ontwikkelingshulp in het buitenland geweest. Ik onderzocht de aanpassingsproblemen van exportkoeien. Toen ik terugkwam, ging ik aan de slag bij de faculteit Diergeneeskunde, iets wat ik zag als opstapje naar de praktijk.” Maar toen hij een “geweldige baan” bij de afdeling Verloskunde kreeg aangeboden, is hij nooit meer weggegaan. 

Tags: de werkplek

Advertentie