Het UIT-festijn van Jette Pellemans

“Moet je kijken wat hier allemaal staat!” Jette Pellemans is secretaris en functionaris communicatie van de ICU: de commissie die de hele UIT organiseert. De Utrechtse Introductie Tijd 2013 is gisteren van start gegaan en zo’n 3500 aankomend studenten zijn op dit moment Utrecht en al haar moois aan het ontdekken.

Jette liep in 2007 zelf de UIT en is erna als mediacrew en crew betrokken geweest. “Het is zo’n groot gebeuren. Deze enorme tent, alle mentoren en crew die hard aan het werk zijn, er worden zelfs straten voor de UIT afgesloten! Echt ongelofelijk als je er even over nadenkt.” Wat Jette leuk vond aan de ICU? “Ik vond het heel erg gaaf om zoveel verantwoordelijkheid te hebben. Bijna alles wat je bedenkt voor deze week, kun je echt uitvoeren. Er moest alleen een opening en een afsluiting zijn en de verenigingen moesten aan bod komen en voor de rest ben je gewoon vrij om als commissie een mooi programma neer te zetten.”

“Het is zo’n gek idee dat die vier dagen waar je zo lang naartoe werkt nu begonnen zijn. Tijdens het jaar werd ons echter ook wel op het hart gedrukt: wees niet alleen maar bezig met het evenement, dat zijn maar vier dagen. Geniet ook van ‘de reis er naartoe’..” ze lacht, “Nou, dat advies hebben we wel opgevolgd hoor. Het was echt een topjaar.”

Een bijzonder programmaonderdeel vandaag is het ‘Oudegrachtconcert’: een muzikaal festijn dat zich afspeelt op vier boten en zich uitstrekt van de Winkel van Sinkel tot aan de Potterstraat. “Dit hebben we tijdens onze eerste bijeenkomst bedacht en nu staat het gewoon te gebeuren. Ik ben erg benieuwd hoe het zal zijn!”

Tags: de werkplek

Advertentie