Ellen Hogerwerf (l) en Inge Janssen (r) na een eerder roeisucces

Ook Olympisch ticket voor Inge Janssen

Orca-roeister Inge Janssen heeft tijdens het kwalificatietoernooi in Luzern voor een daverende verrassing gezorgd. Samen met de Delftse Ellen Hoogerwerf plaatste de Utrechtse studente Geocommunicatie zich dinsdagavond voor de Olympische Spelen.

In de finale van het Olympisch Kwalificatietoernooi op de Rotsee moesten 'de jonge honden' Janssen en Hoogerwerf eerste of tweede worden om een Olympisch startbewijs te bemachtigen. Dat lukte. Het tweetal finishte achter de Verenigde Staten, maar liet de rest van het veld achter zich.

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Inge ook naar de Olympische Spelen!!

Tue May 22 15:28:53 +0000 2012 from Facebook

A.U.S.R. Orca

@AUSROrca

A.U.S.R. Orca

De surprise van Janssen betekent dat er in Londen zes roeiers van de Utrechtse roeiverenigingen aan de start verschijnen. Voor Orca zijn dat, naast Janssen, Sjoerd Hamburger en Chantal Belderbos. Voor Triton doen Kaj Hendriks, Roline Repelaer van Driel en stuurvrouw Anne Schellekens mee.

DUB interviewde (hier en hier) Inge Janssen eerder dit voorjaar toen ze nog midden in de selectieprocedure voor de al genomineerde Holland Acht zat. Voor een plek in die sterkste Nederlandse boot kwam Janssen als benjamin in de selectie niet in aanmerking. Via een omweg is zij er nu in geslaagd zich toch voor Londen te kwalificeren