Publiek stroomt toe bij zonnige Varsity

De 133ste Varsity trok afgelopen zondag zo’n vijfduizend bezoekers naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Mogelijk gaat het om de best bezochte editie van het studentenroeifestijn ooit.

Niet veel vaker was de traditierijke eindstrijd van de Oude Vieren spannender dan afgelopen zondag. Uiteindelijk versloeg het Amsterdamse Nereus met nipt verschil het Rotterdamse Skadi. De Utrechtse roeiers van Orca en Triton kwamen er niet aan te pas tijdens deze Varsity. Triton haalde zelfs de finale niet.

Door de afwezigheid van de Olympische vedetten moesten vooral jonge talentvolle roeiers de eer van hun vereniging hoog houden. Langs de kant van het Amsterdam-Rijnkanaal werden zij toegejuicht door zo’n vijfduizend fans. Die genoten van het zonnige weer.

Volgens perswoordvoerder Oscar Smit is waarschijnlijk het toeschouwersrecord verbroken. “Al is het voor ons erg lastig om dat met zekerheid vast te stellen.” Smit spreekt van een soepel verlopen evenement. “Wij zijn heel tevreden.”

De vier gouden medailles voor de winnaars van de wedstrijd van de Oude Vieren waren dit jaar voor het eerst gemaakt van “eerlijk” goud. De organisatie werd gesponsord door het “goed goud”-initiatief dat verzekert dat de goudwinning mens of milieu geen schade heeft berokkend.

Het evenement is op YouTube terug te zien:

Tags: varsity | triton | orca | nereus

Advertentie