Uithoflijn later klaar

Studenten en medewerkers van de universiteit die volgend jaar met de nieuwe tram in plaats van de volle bus van Centraal Station naar De Uithof wilden reizen, moeten nog iets langer geduld hebben. De planning voor de Uithoflijn blijkt onhaalbaar.

De trams tussen het Centraal Station en De Uithof zouden aanvankelijk vanaf 8 juli volgend jaar gaan rijden. Voor de zomer werd al bekend dat die planning onder grote druk stond. Vooral de verschillende bouwwerkzaamheden rondom het station en Hoog Catharijne zorgden voor problemen.

Vrijdag maakte het stadsbestuur duidelijk dat er zeker vertraging zal optreden. De veiligheid van passagiers zou niet voldoende gegarandeerd kunnen worden. Onderzocht wordt nog of de trams wel vanaf 8 juli tussen station Vaartsche Rijn en De Uithof kunnen worden ingezet. Dat traject is vrijwel gereed en zal in oktober worden vrijgegeven.

Het wachten is nu op een nieuwe planning. In ieder geval blijft buslijn 12 rijden totdat er een functionerende tramverbinding tot aan het Centraal Station is.