Van terreurdreiging verdachte Avans-student komt vrij

De Brabantse student die werd gearresteerd nadat hij een chatbericht zou hebben verstuurd over mogelijke terreurdreiging in Rotterdam, komt maandag op vrije voeten. Wel blijft hij verdacht, zegt het Openbaar Ministerie.

Naar aanleiding van het chatbericht cancelde de politie eind augustus een optreden van de Amerikaanse band Allah-Las in de Rotterdamse Maassilo. De student integrale veiligheid werd kort daarop gearresteerd. Bekenden van de student reageerden verbaasd en zeiden dat hij de politie juist probeerde te helpen door te infiltreren in een chatgroep van Islamitische Staat (IS).

Toch werd zijn voorarrest met twee weken verlengd. Vandaag is bekendgemaakt dat hij aanstaande maandag vrijkomt. Er wordt nog gekeken of de student geen gevaar loopt, meldt nu.nl. Wat het gevaar precies inhoudt, wil het OM niet zeggen.