Hulde aan de UU

Trude Maas hoopt dat het pas geopende The Office in De Uithof snel te klein wordt. Studenten zet ‘m op!

Gisteren opende The Office aan Heidelberglaan 2 in De Uithof. Het zal het Stan Huygens journaal wel niet halen, te weinig bubbels misschien..?

The Office is een plek waar maatschappelijk actieve studentenorganisaties huisvesting vinden. Zoals daar zijn:
Stichting Move: Organisatie die zich inzet voor aandachtswijken in studentensteden.
Soon: Platform voor sociaal ondernemerschap. Ontwikkelt met studenten nieuwe sociale ondernemingen.
Sife Utrecht: Studentenplatform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op basis van teams zetten de studenten van Utrecht Sife ondernemingen op die economische kansen creëren voor kansarme bevolkingsgroepen in Utrecht.
As We Speak: Digitaal platform over innovatieve ontwikkelingen in Utrecht (website moet nog gelanceerd worden).
What The Fiets?: Verzamelt en repareert fietswrakken om ze door te verkopen en verzamelt fietsen van vertrekkende internationale studenten. Gaat ook fietsen repareren van studenten.

Hulde aan de UU dat deze plek er is gekomen. Hopelijk wordt de ruimte snel te klein….

Ik ben er namelijk van overtuigd dat er nog veel meer leeft onder studenten dan we daar nu zien. Zeker als de Hogeschool en de HKU zich bij The Office aansluiten.

Het is goed dat we hier zien wat de toegevoegde waarde is van die grote studentenpopulatie voor de stad. Ze doen hier niet alleen boodschappen  en ze doen ook meer dan de fietspaden onveilig maken. Ze steken hun handen uit de mouwen en leveren een bijdrage aan de stad en de regio.

De Utrecht Development Board gaat proberen eens in kaart te krijgen hoe groot die maatschappelijke toegevoegde waarde nu eigenlijk is. Op 300.000 inwoners doen ruim 60.000 studenten er echt toe. Dat kan niet anders.

We zijn ook geïnteresseerd in hinderpalen die de activiteiten wellicht beperken. En of we die dan op kunnen ruimen. Of we vraag en aanbod beter bij elkaar kunnen krijgen. Want de stad is een stuk leuker met al die actieve jonge mensen, dat voel ik ook zonder onderzoek wel al aan.

Studeren en een biertje drinken is leuk, maar met je omgeving bezig zijn is pas echt top.

Advertentie