Douchen met Zimra Geurts bespaart geen energie

Douchen met Zimra Geurts bespaart geen energie
Douchen met Zimra Geurts bespaart geen energie

Samen douchen. Dat is één van de energiebesparingstips van de nieuwe campagne Weet Wat Je Verbruikt, die woensdag werd afgetrapt door playmate Zimra Geurts.

Met de campagne Weet Wat Je Verbruikt wil de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) studenten stimuleren om hun energierekening op te vragen bij hun huisbaas. Als de energierekening bekend is, kunnen studenten zien of ze te veel voor hun energie betalen. Zo ja, dan kunnen ze hun huisbaas vragen om verlaging van hun huur.

De campagnewebsite geeft ook tips om energie te besparen. Studenten krijgen bijvoorbeeld het advies om led-lampen aan te schaffen en ja ja, om samen te douchen. Dat zou 45 euro per jaar besparen.

De kickoff van de campagne vond woensdagmiddag plaats in De Daktuin. Naast wethouder Lot van Hooijdonk was Zimra Geurts (bekend van o.a. van Expeditie Robinson en een fotoreportage in de Playboy) uitgenodigd om de campagne te lanceren.

Samen douchen blijkt niet echt een goede tip voor Zimra Geurts zelf. "Bij mij thuis duurt samen douchen juist langer." Bekijk het videoverslag van de campagnelancering hieronder.

Tags: duurzaam

Advertentie