Masterstudent Arthur Zwartsenberg is de nieuwe Campuscolumnist

De verkiezing van de campuscolumnist 2017!
De verkiezing van de campuscolumnist 2017!

Masterstudent Arthur Zwartsenberg is gekozen tot Campuscolumnist 2017. Hij zal het komende jaar elke twee weken een column voor DUB schrijven. In de video vertellen alle genomineerden waarom zij de nieuwe campuscolumnist moeten worden.

Met zijn column De driekoppige hond won Arthur Zwartsenberg gistermiddag de Campuscolumnistverkiezing. Na de bekendmaking las hij de winnende column voor. Hij ontving op de nieuwjaarsborrel van DUB het Erik Hardemanstipendium van 1000 euro en publiceert het komende jaar columns op DUB.

Arthur is zeer verheugd met zijn uitverkiezing. “Ik durfde de columns van de anderen niet lezen, want ik was bang dat ze beter zouden zijn. Ik ben blij dat de jury toch voor mij heeft gekozen en ik heb veel zin om ermee aan de slag te gaan.”

De column van Arthur gaat over selectie aan de poort. Hij vergelijkt de selectieprocedure met Cerberus, de driekoppige hond die in de Griekse mythologie de toegang tot de onderwereld bewaakt. Arthur verzet zich tegen masters die alleen excellente studenten willen toelaten. “Als iedereen uitblinkt dan wordt dat de norm.” Het is volgens de columnist wreed om capabele mensen, die wellicht in hun studie niet de beste zijn maar ongetwijfeld op andere terreinen heel goed functioneren, uit te sluiten.

De jury roemde het volwassen taalgebruik van Zwartsenberg en de rake manier waarop hij de thematiek onder woorden weet te brengen. In totaal stuurden dertien UU'ers columns in voor de wedstrijd Campuscolumnist 2017 van DUB.

Arthur Zwartsenberg deed een bachelor Farmacie en volgt nu bij de master Drug Innovation. Daarnaast volgt hij ook de bachelor Econometrie in Amsterdam. Hij is lid van studentenvereniging Unitas.

Zwartsenberg kreeg de voorkeur boven Tim Homan die met zijn column Technologie, c’est la vie was genomineerd en Freek van Gent die de column Mee op studieavontuur schreef.

Advertentie