Overwerkt? Op je tandvlees? Wil jij ook mee nadenken over hoe we meer geld kunnen krijgen voor onderwijs en onderzoek aan de UU? Kom dan op 14 juni van 12u tot 13u naar de eerste bijeenkomst van de Utrechtse afdeling van WOinActie, Kromme Nieuwegracht (KNG) 80, zaal 006.

WOinActie is een nationaal platform dat opkomt voor structurele investeringen in het wetenschappelijke onderwijs en de verwevenheid met onderzoek. De afgelopen 15 jaar is het bedrag dat de overheid uitgeeft per student met meer dan een kwart gedaald wat heeft geleid tot een onaanvaardbare hoge werkdruk onder het universitaire personeel. En er komen nog meer bezuinigingen aan, waaronder de zogeheten doelmatigheidskorting. WOinActie coordineert het verzet tegen deze bezuinigingen en strijdt voor daadwerkelijke, structurele investeringen in het WO, om te beginnen met 1.15 miljard per jaar voor het aanstellen van extra UDs. Onlangs heeft WOinActie een ultimatum aan met Ministerie van OCW gesteld: op Prinsjesdag moet  de doelmatigheidskorting van tafel zijn en moeten er structurele investeringen in het WO komen, anders volgt vanaf 24 september een landelijke actieweek. WOinActie wordt gesteund door vertegenwoordigers van alle Nederlandse universiteiten en een aantal andere organisaties waaronder FNV, VAWO, LSVb, ISO, ASVA, H.NU en Rethink. 

Deze bijeenkomst staat open voor alle studenten en onderzoekers van de UU.  Voor meer informatie: woinactieutrecht@gmail.com