Het Utrecht Science Park als gamewereld, een 'dagje in de cel', een gebodypaint paard voor een anatomieles en een workshop over terrorisme. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele activiteiten die er op zondag 7 oktober in het Utrecht Science Park (De Uithof) voor ouders en kinderen te doen zijn in het kader van het Weekend van de Wetenschap. 

Vloeistof stapelen, een paard & terrorisme

Wetenschappers van de universiteit bieden tal van activiteiten aan. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen en ontdek het Utrecht Science Park als gamewereld. Maar gewoon kijken en vragen stellen kan ook: zo is er een echt paard waarop docent Sanne van Zalen met bodypaint de organen heeft geschilderd om de anatomie te ontdekken. Beatrice de Graaf geeft een workshop over terrorisme en in het kader van het YOUth-onderzoek van de Universiteit Utrecht zijn er ook diverse activiteiten rondom hersenen en ontwikkeling waaraan kinderen kunnen deelnemen.

Een dagje in de cel en de ruimte

Het Hubrecht Institute, het Westerdijk instituut (beide KNAW) en Regenerative Medicine Center Utrecht (UMC Utrecht) presenteren samen hun Dag van de Wetenschap. Onder de noemer “Een dagje in de cel” laten de drie instituten zien hoe er op hoog wetenschappelijk niveau wordt samengewerkt aan de allerkleinste onderdelen van elk lichaam: de cel. Bouw een cel, ontrafel je eigen DNA, ervaar hoeveel liter water er door jouw nieren gaat, voel een 3D geprint orgaan en ontdek waarin jij lijkt op een schimmel. Ook SRON houdt een open dag. SRON bouwt meetinstrumenten voor de ruimte, om mee naar sterren, planeten en zwarte gaten te kijken, of van bovenaf naar onze eigen planeet.

Praktische informatie

Bekijk het programma van zondag 7 oktober op de website van de Universiteit Utrecht.  Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Locaties: Minnaertgebouw (Leuvenlaan 4, 3584 CE Utrecht), Westerdijk Instituut (Uppsalalaan 8,
3584 CT Utrecht) en SRON (Sorbonnelaan 2, 3584 CA Utrecht)

Tijden: 11.00 uur - 16.00 uur