4 november | Jobs of the Future

Iedere revolutie brengt grote veranderingen mee. Bijvoorbeeld in de manier waarop wij werken. De agrarische revolutie veranderde de taken van boeren en de industriële revolutie creëerde een nieuwe klasse van fabrieksarbeiders. Hoe zit dit anno 2018? Zonder digitale cultuur waren beroepen als 'algoritmespecialist', 'emoji-tekenaar' of 'robotstemontwerper' ondenkbaar. Benieuwd naar deze en andere digitale ambachten? Kom dan naar de Rabo Open Stage voor de beroepen van de toekomst.

Met onder andere:

Vera Lubbers (Verahesterofficial)
Vera is Instagram influencer. Als Utrechtse post ze dagelijks foto’s op Instagram voor een grote hoeveelheid volgers over haar eigen leven. Veel mensen liken en reageren op deze posts. Steeds meer bedrijven werken samen met influencers zoals Vera om hun producten aan te prijzen. Is influencer hét nieuwe beroep van de 21ste eeuw?

Dries Depoorter
Dries Depoorter is een mediakunstenaar die thema’s behandeld als privacy, sociale media en kunstmatige intelligentie. Dries maakt deze in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games. Zo heeft hij onder andere een app gemaakt waarmee je met vreemden kan chatten wanneer je net zoals hen minder dan 5% batterij hebt. Dries zal ingaan op zijn werk als freelance kunstenaar en hoe hij ooit is begonnen.

Folgert Karsdorp
Folgert Karsdorp is taalwetenschapper aan het Meertens Instituut. Met zijn laatste project ‘MC Turing’ heeft hij op Lowlands de eerste Nederlands rappende robot gepresenteerd. Ook heeft hij een een literaire robot ontwikkeld die samen met Ronald Giphart een verhaal schreef!  Hoe zal de toekomst eruit zien wanneer neurale systemen steeds creatiever worden?

Voor meer informatie klik hier. Dit evenement is een onderdeel van Utrecht Digitaal. Voor meer informatie en het hele programma, bezoek de website van Culturele Zondagen.