Ribattuta Musica brengt ontroerende 'Messiah' van Handel in Utrecht

De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren in december Handels meesterwerk Messiah HWV 56 uit. Dit indrukwekkende verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering ontroert na tweeëneenhalve eeuw nog steeds. Messiah wordt door Ribattuta Musica in authentieke en kleine bezetting uitgevoerd zoals de componist Handel het oorspronkelijk bedoeld heeft. De solisten zijn Kaiyi Min (sopraan), Leonie van Rheden (alt), Satriya Krisna (tenor) en Hans Voschezang (bas-bariton). Het concert vindt plaats op zondag 23 december in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Messiah is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten in 1741. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria’s en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Ribatutta Musica voert dit concert - net als voorgaande jaren - uit op sfeervolle locaties in Ermelo en Utrecht; de intieme sfeer en goede akoestiek in de Nicolaïkerkdragen bij aan de kerstbeleving in de donkere dagen van december.

Informatie en kaarten
Zondag 23 december 2018, 14:15 uur
Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, 3512 XC Utrecht

Kaarten vanaf € 29,50 zijn verkrijgbaar via: www.rmusica.nl.Aan de deur van de kerk op de dag van het concert kost een kaart € 40,-.