Madelein Meppelink hoopt op hoge klassering in Rio, Foto: Wikimedia Commons, Brian Minkoff-Londen Pixels.

Madelein Meppelink (2012 en 2016)

Madelein Meppelink behaalde tijdens twee achtereenvolgende Olympische Spelen de achtste finale.

Geboren: 29 november 1989
Sport: Beachvolleybal
Studie: Farmacie
Olympische prestaties: 2012: achtste finale dames beachvolleybal, 2016: achtste finale dames beachvolleybal

Madelein Meppelink bereikte met partner Sophie van Gestel de achtste finale van het beachvolleybaltoernooi in Londen. In 2013 stopte Sophie van Gestel tijdelijk. Dit betekende het einde van het duo.

Met haar nieuwe partner Marleen van Iersel plaatste Meppelink zich in het voorjaar van 2016 opnieuw voor de Olympische Spelen. Met een hoge klassering op de wereldranglijst waren ze een kanshebber op een medaille.

Het duo werd echter opnieuw in de achtste finale uitgeschakeld, nu door een Zwitsers duo. De teleurstelling was groter dan vier jaar eerder.

Madelein Meppelink behaalde in 2014 haar bachelor Farmacie, maar is professioneel beachvolleybalster.

Klik voor een overzicht van alle Olympische helden van de UU hier.