Chipolatapunten

In Eindhoven had Hans Amman het ooit met de Universiteitsraad aan de stok over de prijs van de kroketten. Vandaar waarschijnlijk zijn culinaire associatie toen maandag in de financiële commissie van de U-raad ander klein leed aan de orde kwam. De nieuwe studentenfractie wilde graag een reactie op het al voor de zomer gedane verzoek om het aantal chipoplaadpunten in universitaire gebouwen uit te breiden. "Moeten we hier nou echt weer over die chipolatapunten gaan zitten praten?", was de vermoeide reactie van Amman. Wij hebben deze zomer een onderzoek laten uitvoeren en daaruit bleek dat er genoeg zijn. Bovendien kosten die dingen 22.000 euro per stuk. Kom op jongens, kappen met die discussie, dat kost ons echt te veel geld."

De volgende vraag van de studenten betrof het ook al voor de zomer gedane verzoek om ruimere openingstijden voor de UB. Omdat nog wordt gestudeerd op de kosten, kon het collegelid over deze zaak geen uitsluitsel geven, maar duidelijk was dat dit verzoek hem beter beviel. Weet je wat, riep financieel directeur Jan Willem Meinsma opgewekt, we laten ze kiezen: chipoplaadpunten of ruimere openingstijden. "Nou", reageerde studentlid Clen Verkleij, "als we kunnen kiezen, dan graag ruimere openingstijden." Een brede glimlach trok over het gezicht van Hans Amman. Hij deed geen toezegging, maar zijn lichaamstaal sprak boekdelen: alles beter dan die verrekte chipolatapunten."