De nieuwe busbaan gaat op 1 mei open

Body: 
Dinsdag wordt bij de oversteek bij de bibliotheek in De Uithof tussen 12 en 14 uur door de gemeente op ludieke wijze aandacht besteed aan het veilig oversteken van de busbaan. Hiervoor komt Klaar Over speciaal naar De Uithof. Het oversteken moet vanaf 1 mei wel gemakkelijker worden. Dan gaat de nieuwe busbaan door De Uithof open.

De bussen zullen vanaf 1 mei op fysiek gescheiden banen gaan rijden. Ook gaan dan de vier officiele oversteekpunten open die zijn beveiligd met een verkeerslicht. Ten opzichte van de oude situatie is de bocht in de weg ter hoogte van het Bestuursgebouw verdwenen. Daarnaast is het aantal bushaltes teruggebracht naar twee aan elke zijde van de Heidelberg- en Padualaan. Ook gaat Lijn 11 rijden over een nieuw stuk busbaan langs het Kruytgebouw.

De werkzaamheden aan de infrastructuur in De Uithof zijn echter nog niet ten einde. De volgende fase is om de weg waar de bussen nu nog over rijden, om te vormen tot fietspad. Dat betekent dat de oversteekpunten bij de fietspaden nog regelmatig van plek veranderen.

Ook het werk voor het Minnaertgebouw is nog niet klaar. Degenen die in de Noord-West Hoek moeten zijn, zullen dus nog met omleidingen te maken krijgen. Mensen die bijvoorbeeld willen parkeren op de parkeerplaats naast het Kruytgebouw moeten nog enige maanden omrijden. Nu kunnen de automobilisten de parkeerplaats alleen bereiken via de kant van Rijnsweerd of de binnenstad, vanaf 1 mei is de parkeerplaats aan de Leuvenlaan alleen nog bereikbaar via de ziekenhuiskant ofwel de Universiteitsweg.

De werkzaamheden aan de busbaan zullen voor de bouwvak zijn afgerond. Daarna zullen de bomen nog terugkeren langs de route.

GK