Reorganisatie FSB stilgelegd

Peels had bij zijn aantreden dit voorjaar de opdrachtmeegekregen om te onderzoeken waarom de FSB-reorganisatie zich nual zo lang zonder succes voortsleept. Met name de samenvoeging vande afdelingen personeel en organisatie van de drie faculteitenstuitte de afgelopen tijd op onoverkomenlijke problemen. VolgensPeels, voor zijn komst naar Utrecht directeur P&O van deTechnische Universiteit Delft, is dat vooral te wijten aan deonduidelijkheid over de rol van ondersteunende diensten infaculteiten. Elk van de drie FSB-faculteiten voert zijn eigenstrategisch beleid, aldus Peels, en er is tot nu toe niet goednagedacht over de vraag wat dat betekent voor de positie van dediensten.

Daar komt volgens de nieuwe directeur bij dat in ieder gevalbinnen Scheikunde nog niet helder is wat dat strategisch beleid vande faculteit precies inhoudt. Dat maakt dat er op dit moment geenuitspraak kan worden gedaan over de voor Scheikunde meest geschiktevorm van de ondersteuning, vindt Peels. Zijn faculteitsbestuurheeft het college van bestuur daarom na overleg met de tweecollega-faculteiten geadviseerd de reorganisatie voorlopig stil teleggen, een advies waarmee het college heeft ingestemd.

Om de gewenste duidelijkheid over de toekomst van de UtrechtseScheikunde te krijgen, is prof.dr. L. de Galan inmiddels aangezochtals extern adviseur. De vroegere decaan van de Delftse faculteitScheikundige Technologie zal dit najaar een toekomstverkenninguitvoeren en hoopt voor de Kerst ook met aanbevelingen te komenover de voor Scheikunde meest geschikte invulling van debestuurlijke organisatie en de bijbehorende ondersteuning.

EH