Tentamens in weekend en avonduren

Het CvB ziet in het Educatorium een goed alternatief voor dezalen in de Vechtsebanen waarover veel studenten klagen. Samen metde beide faculteiten wil het college een efficiënter gebruikvan de lokatie in De Uithof bewerkstelligen. De benuttingsgraad vanhet gebouw is op dit moment slechts veertig procent.

Gebleken is echter dat de capaciteit van het Educatorium voorveel tentamens niet voldoende is. Volgens gegevens van het ServiceCentrum Huisvesting houden Rechten en Sociale Wetenschappenjaarlijks zo'n tachtig tentamens met meer dan vijfhonderddeelnemers in de Vechtsebanen. Het Educatorium beschikt slechtsover 650 plaatsen verdeeld over drie zalen. Ook wanneer over tweemaanden een vierde zaal van 123 plaatsen in gebruik wordt genomen,zal het aantal plaatsen te gering zijn. Een ander probleem vormende piekperiodes van twee tot drie weken waarin meerdere faculteitentegelijk een beroep doen op de ruimte in het Educatorium.

Om tot oplossingen te komen voor deze problematiek heeft het CvBRechtendecaan Koers vorige week de opdracht gegeven te onderzoekenhoe de tentamens toch in het Educatorium kunnen plaatsvinden. Eenwerkgroep met vertegenwoordigers van de beide faculteiten, hetService Centrum Huisvesting en het Gebouwbeheer van het Educatoriumzal op korte termijn aan Koers moeten rapporteren.

Directeur Klein van de Rechtenfaculteit noemt het splitsen vangroepen en het verlengen van de tentamenperioden als mogelijkeuitkomsten. Verder zouden tentamens ook op zaterdag of in deavonduren kunnen worden gepland. "Dat doen we al, maar dat zou nogintensiever kunnen."

H. Hoitink, lid van het projectteam Hoger op de Ranglijst datals adviseur voor de werkgroep optreedt, denkt dat de belangrijkstewinst geboekt kan worden door een efficiënter gebruik van hetEducatorium op 'normale tijden'. "De remedie moet natuurlijk nieterger zijn dan de kwaal."

XB