Vier gewonden bij Diergeneeskunde

Body: 
In het Jeannette Donker-Voetgebouw zijn gistermiddag vier gewonden gevallen. De oorzaak wordt gezocht in een niet goed werkende blusinstallatie.

Rook die vrijkwam bij het verrichten van enkele proeven in een laboratorium in het gebouw zette gistermiddag omstreeks vier uur de blusinstallatie in werking. Dit ging gepaard met een grote knal.

Vier laboranten van de afdeling veterinaire farmacologie, farmacie en toxicologie zijn vervolgens gewond geraakt, mogelijk doordat de blussubstantie die uit de installatie kwam een hoge temperatuur had. Op dit moment wordt de precieze toedracht nog onderzocht.

De gewonden konden onder begeleiding van een collega op eigen gelegenheid naar het UMC. Daar werden zij poliklinisch behandeld. Twee medewerkers gingen vandaag weer aan het werk. In tegenstelling tot eerdere berichten hoefde geen van de gewonden zich te laten behandelen in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Het onderzoeksgebouw van de faculteit Diergeneeskunde werd gistermiddag ontruimd. Metingen naar mogelijke schadelijke stoffen leverden niets op.

XB