wetenschap

Body: 
De faculteit Sociale Wetenschappen gaat nauw samenwerken met de regionale GGZ-instelling Altrecht. Volgens de overeenkomst die de twee partners maandag ondertekenden, krijgen facultaire medewerkers meer kansen voor onderzoek met patiƫntengroepen van de instelling voor geestelijke gezondheid. Op hun beurt zullen de therapeuten van Altrecht kunnen profiteren van de wetenschappelijke inzichten die dat onderzoek oplevert. De samenwerking zal ook resulteren in een gemeenschappelijk klinisch onderwijs- en trainingsaanbod. Het eerste project in het kader van de nieuwe samenwerking is de vorming van het Academisch Angstcentrum Altrecht. Ook ten aanzien van rouw en psychotrauma's, opvoedingsproblemen en e-health bestaan vergevorderde plannen voor samenwerking.

Angstcentrum

Plasterks laatste?

Kort voor zijn benoeming tot minister haalde Ronald Plasterk vorige week het nieuws als mede-auteur van een artikel over de worm C.elegans, zijn favoriete onderzoeksobject. In dat artikel in PLoS Genetics meldt de Wageningse onderzoeker Jan Kammenga de vondst van een stukje DNA dat bepaalt of het wormpje in de kou harder groeit dan bij normale temperaturen. Een normale C. elegans wordt als hij opgroeit bij tien graden, 33 procent langer dan als hij opgroeit bij 25 graden. Er was altijd gedacht dat het ging om een ingewikkeld proces, maar in C. elegans bleek de temperatuur regulering simpel in elkaar te zitten. De variatie in lichaamsgrootte fascineert biologen al jaren. Bij lage temperaturen planten dieren zich later voort. Om dit te compenseren moeten zij meer nageslacht krijgen of zorgen dat al het nageslacht overleeft. Dat lukt beter als ze groot zijn en dat zou de extra groei bij lage temperaturen kunnen verklaren.

Rotte appels

Iedereen kan er wel zo eentje aanwijzen: een sikkeneurige en sarcastische collega die bij alles de kont tegen de krib gooit. Vooral negeren is dan vaak de reactie. Helemaal fout, menen onderzoekers van de Universiteit van Washington in Research in Organizational Behaviour. Dit zijn de rotte appels die meteen uit de kist moeten worden gehaald. Een enkele negatief ingestelde medewerker kan de sfeer in een organisatie grondig verpesten, zo wijst onderzoek van de Amerikanen uit. Zij adviseren de probleemgevallen zo veel mogelijk alleen te laten werken. En als dat niet helpt: ontslaan.