Win een cursusplek bij Summer Film School Rotterdam

Body: 

DUB mag twee cursusplekken weggeven voor de allereerste editie van Summer Film School Rotterdam van 18 tot 22 juli 2018. Cursisten kunnen vijf dagen lang naar lezingen van gerenommeerde filmexperts en unieke filmvertoningen.

Read in English

Roffa Mon Amour en Cinea, de Vlaamse dienst voor filmcultuur, hebben de handen ineengeslagen en organiseren de eerste Nederlandse editie van Summer Film School. In België vindt dit jaarlijks evenement al sinds 1981 plaats. In deze eerste Rotterdamse editie staat het werk van de Amerikaans filmregisseur Brian De Palma en de Franse filmregisseur Alain Resnais centraal. Resnais maakte onderdeel uit van de kunstenaarsgroep Rive Gauche en staat bekend om zijn visuele, literaire cinema. De Palma wordt gezien als een hoofdrolspeler in de Movie Brat-generatie van filmregisseurs.  

Praktische info
Het vijfdaagse programma van Summer Film School Rotterdam bestaat uit tien lezingen waarbij er dagelijks één over Brain De Palma gaat en één over Alain Resnais. Na elke lezing is er een filmvertoning uit het oeuvre van de zojuist besproken cineast. Beide onderwerpen zijn ook los van elkaar te volgen. De lezingen vinden plaats in het Drijvend Paviljoen en vertoningen in LantarenVenster, dit is op vier minuten loopafstand van elkaar. Zowel de lezingen als de films zijn in het Engels (ondertiteld).

Winnen
DUB mag twee keer cursusplekken weggeven, waarbij je kan aangeven of je de lezingen van Brain De Palma of Alain Resnais wil volgen. Wil jij een cursusplek winnen? Stuur dan voor 6 juli een mail met daarin: je naam en telefoonnummer en een motivatie waarom je wil winnen naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars krijgen op 9 juli persoonlijk bericht. Heb je inhoudelijk vragen over Summer Film School? Dan kun je ook direct contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar: rosa@roffamonamour.com

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail