Win kaarten voor de Humanities Night: Heroes & Villains tijdens het ILFU

Body: 

Van 15 tot en met 19 september is het International Literature Festival Utrecht. DUB geeft kaarten weg voor de Humaties Night: Heroes & Villains met Salman Rushdie op 19 september in TivoliVredenburg.

Read in English

Het thema van deze eerste Humanities Night van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is Heroes en Villains. De Humanities Night wordt georganiseerd door het ILFU in samenwerking met Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht. Tijdens deze editie staan literatuur, filosofie en wetenschap centraal en laten schrijvers, filosofen en wetenschappers hun licht schijnen over helden en schurken, het goed en het kwaad.

Eregast Salman Rushdie
De Brits-Indiase romanschrijver Salman Rushdie is eregast deze avond. Na de publicatie van de roman De duivelsverzen werd Rushdie zelf uitgeroepen tot zowel held als schurk. Hij moest zelfs onderduiken. Zijn meest recente roman De familie Golden wordt ook wel gezien als een verbinding tussen de helden en schurken van nu.

Minicolleges
Tijdens deze Humanities Night kun je minicolleges volgen over hedendaagse protestbewegingen en de rol van social media, de rol en het nut van Big Data in onze maatschappij en de ethiek rond het inzetten van bewapende drones. Zo vertelt Willem Dieleman in zijn minicollege over zijn bijzondere reis om de wereld. De avond wordt afgesloten met een pubquiz en muziek.

Praktische informatie en veiligheidsmaatregelen
De Humanities Night: Heroes & Villains begint om 19 uur in TivoliVredenburg. Een tijdschema van alle optredens wordt op de avond zelf overhandigd. Vanwege de vereiste veiligheidsmaatregelen door de aanwezigheid van Salman Rushdie, gelden er voor dit programma gelden strengere toegangsregels. Zo staan kaarten op naam en kunnen niet worden doorgegeven. Bezoekers moeten zich kunnen legitimeren. Bekijk de website van TivoliVredenburg voor meer informatie hierover. 

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven. Wil jij kans maken op twee kaarten? Mail dan voor 13 september je naam, telefoonnummer en geboortedatum naar dubprijsvraag@uu.nl

Facebook Twitter Whatsapp Mail