Van 16 tot en met 19 november 2011 konden alle bètahonoursstudenten mee op de eerste honoursexcursie, die voerde naar het historische Heidelberg.
Een doel was om interdisciplinariteit tot leven te laten komen en aan de hand van de reacties gedurende de excursie en na afloop via de evaluatieformulieren, mag worden geconcludeerd dat dit zeker gelukt is. Na een wat voorzichtig begin, waarbij de meesten zich nog onder vertrouwde studiegenoten bevonden, brak het zogenoemde ijs de eerste avond al. Men kreeg meer inzicht en begrip voor elkanders studie.
Verder zorgden bezoeken aan onder andere het kankeronderzoeksinstituut DKFZ, het interdisciplinaire centrum voor computerwetenschappen IWR en het moleculaire biologie-instituut EMBL ervoor dat de meegereisde studenten konden zien dat heel veel onderzoek (tegenwoordig) echt multidisciplinariteit vereist.
Onder de studenten rezen al snel allerlei ideeën om deze excursie een passend vervolg te geven. In ieder geval is er 15 februari al een bètahonoursconferentie, alwaar acht studenten een presentatie zullen geven over hun bacheloronderzoek.
Het was, kortom, een zeer geslaagde, interessante en leuke excursie!

Hier kun je enkele persoonlijke verslagen lezen:

http://betahonoursuu.wordpress.com/2012/02/10/in-search-for-interdiscipl...