Vakbondsfunctionaris Abvakabo FNV, 8 uur per week

De functie

Ben je een echte doener, maak je gemakkelijk contacten en voel je je betrokken bij de samenleving? Weet jij als geen ander wat er zich binnen jouw eigen, directe omgeving afspeelt en vind je het belangrijk dat jouw belangen en die van je collega’s goed worden behartigd? Ben je op zoek naar een afwisselende baan? Wij zoeken namelijk per 1 mei 2011 een vakbondsfunctionaris voor onze leden binnen de Universiteit Utrecht. In deze functie ben je het gezicht van Abvakabo FNV binnen de instelling en geef je informatie en voorlichting. Je durft kritisch te zijn in je adviezen aan het bestuur van de bedrijfsledengroep en de leden in de medezeggenschapsorganen alsmede het lokaal overleg. Je werft actief leden en verzorgt de eerste opvang voor de individuele belangenbehartiging.

Universiteit Utrecht en Abvakabo FNV

In deze functie word je voor 8 uur vrijgesteld vanuit je huidige functie. Tussen de Universiteit Utrecht  Abvakabo FNV is een overeenkomst gesloten waarin waarborgen zijn overeengekomen met betrekking tot vervanging voor de vrijgestelde tijd. De vrijstelling geschiedt op basis van de rechtspositie, zoals die geldt bij je huidige werkgever, en je huidige functie. De vrijstelling als vakbondsfunctionaris moet wor­den gezien in het verlengde daarvan.

Jouw profiel

Je beschikt over een MBO/HBO werk- en denkniveau. Je kent de universiteit van binnen uit goed en je bent lid van Abvakabo FNV. Ook ben je bereid om voor een periode van twee jaar je in te zetten voor de leden van Abvakabo FNV binnen deze instelling. Je beschikt over de kwaliteiten om de genoemde taken uit te kunnen voeren en je bent bereid om je daarin verder te bekwamen. Je bent je bewust van het belang van vakbondswerk en je beschikt over goede contactuele eigenschappen en vaardigheden. Je hebt een hands-on mentaliteit die goed is in het organiseren en improviseren. Je bent een teamplayer doch heel goed in staat zelfstandig te werken en initiatieven te nemen

Ons aanbod

Voor 8 uur per week word je vrijgesteld vanuit je huidige werk. In eerste instantie krijg je een benoeming voor twee jaar. Eventueel kan deze periode worden verlengd met nog eens twee jaar. Je wordt beloond in max. schaal 8, CAO NU en dat bedraagt maximaal € 3.028,- bruto per maand voor een fulltime functie.
Alle gunstige arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Utrecht blijven op jou van toepassing.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw J.M. Kooistra, projectleider project vakbondsfunctionarissen WO/UMC/OI bij Abvakabo FNV, telefoon 079 353 63 31.

Solliciteren

Heb je interesse in bovenstaande functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren. Dat kan per brief of per e-mail tot 15 maart 2011. Uiteraard worden je gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Solliciteren per e-mail

Stuur je e-mail, met je motivatie en CV naar jkooistra@abvakabo.nl. Met je e-mail kun je ook bijlagen meesturen (bijvoorbeeld je CV), mits deze zijn opgeslagen als Worddocument.