Aanstaande zaterdag besteden wij in het programma Hollandse Zaken aandacht aan de crisis in Griekenland. Hiervoor zijn we op zoek naar studenten die in het onderwerp geïnteresseerd zijn en graag een keer een uitzending bij zouden willen wonen.

HOLLANDSE ZAKEN
Zaterdag 25 juni 2011

GRIEKENLAND: HELPEN OF DUMPEN?

Wat moeten we met Griekenland? Het land heeft nog maar een paar weken geld anders gaat het failliet. Maar de Grieken kregen dit jaar al 110 miljard van Europa en het IMF. Het verzet in Nederland tegen weer een nieuwe lening neemt toe. Hoezo, geld naar die Grieken? Gyros 555? Die Grieken moeten niet zeuren en zielig doen. Wij maar bezuinigen en ondertussen maar miljarden schenken aan Griekenland. Weg met Europa. Het kost ons alleen maar geld, zo is het sentiment.

Kunnen we de Grieken dumpen uit Europa? Kunnen we terug naar de gulden? Of moeten we onze Europese medeburgers juist helpen? Zij zijn ook maar slachtoffers van hun corrupte regimes. En hoe kon het zover uit de hand lopen in Europa, dat landen zonder honderden miljarden Euro’s failliet gaan?

In Hollandse Zaken minister van financiën Jan-Kees de Jager (wellicht) in discussie met bezorgde, boze Nederlanders die af willen van Europa en angstige Grieken die vinden dat de gewone man in het land er ook niets aan kan doen.

Wilt u zaterdagavond op het Mediapark in Hilversum bij deze uitzending aanwezig zijn? Meld u dan nu aan via http://www.hollandsezaken.tv

Of:

Praat u zelf graag mee in deze uitzending? Stuur dan een mail naar: hollandsezaken@omroepmax.nl