Zaterdag 2 juli besteden wij in het programma Hollandse Zaken aandacht aan de pensioencrisis. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die in het onderwerp geïnteresseerd zijn en graag een keer een uitzending bij zouden willen wonen van ons programma.

Omroep Max-Hollandse Zaken

Zaterdag 2 Juli 2011

DE PENSIOENCRISIS

Elke dag is er gedoe rond pensioenen. Eerst ging het maandenlang over de dekkingsgraden van onze pensioenfondsen. Daarna wekenlang over het pensioenakkoord dat inmiddels op losse schroeven staat. En nu gaat het over de vraag of ook de pensioenfondsen moeten meebetalen aan noodhulp voor Griekenland.

Wat is van dit alles de mogelijke invloed op onze oudedagsvoorziening?

 

Wat is er in hemelsnaam aan de hand met onze pensioenen? Hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Vroeger was het Nederlands pensioensysteem een rotsvast gegeven, nu is het een enorme zak geld in handen van beleggers. Een zak met geld die kan verdampen omdat de beleggingen verkeerd uit kunnen pakken.

 

Het live discussieprogramma Hollandse Zaken van Omroep Max probeert enige helderheid te scheppen in een kwestie die ons allen aan gaat, maar waarvan steeds minder mensen begrijpen hoe het zit.

 

Wilt u zaterdagavond (20:15) op het Mediapark in Hilversum bij deze uitzending aanwezig zijn? Meld u dan nu aan via www.hollandsezaken.tv  of stuur een mail naar publiek@omroepmax.nl