Op Gedichtendag - 27 januari 2011 - organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) voor de vijfde keer Het Huis van de Poëzie, de enige live-poëziebloemlezing waar je doorheen kunt lopen! Voor deze lustrumeditie hebben we de eer gebruik te mogen maken van het Utrechtse Stadhuis: voor één avond regeert niet de politiek, maar de poëzie de stad! Van
trouwzalen tot burgemeesters-kamer, van bodekamer tot raadzaal: overal
maken raadsleden en ambtenaren plaats voor dichters. Er zullen onder andere voordrachten zijn van Joost Zwagerman, J.Bernlef, Eva Gerlach, Hagar Peeters, Andy Fierens, Vrouwkje Tuinman en vele andere dichters uit binnen en buitenland.

Om dit bijzondere evenement in goede banen te leiden hebben we veel hulp nodig en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk Het Huis van de Poëzie van binnenuit mee te maken en op te treden als bijvoorbeeld zaalwacht of dichterbegeleider, of om het publiek te helpen de wegen door het prachtige, maar ingewikkelde stadhuis te doorgronden? Stuur dan een mailtje naar hvdp[at]slau.nl ter attentie van Dominique van Zelm en meld je aan!

Voor meer informatie over het programma kun je terecht op onze website: www.huisvandepoezie.nl