Langzaam vind ook ik mijn weg hier op het DUB, of wel gewoon DUB. Ik zal niet ontkennen dat ik de gekozen strategie rondom de invoering van deze site en het verdwijnen van het PUB, Papieren Ublad, zeer in twijfel trek. Met name de redenen voor de verandering en het proces waarop de verandering tot stand is gekomen. Dat de website achterhaald was, kon niemand ontkennen. De total-make-over van de website juich ik dan ook zeer toe. Na veel gekeken te hebben naar andere sites op de verschillende 'collega' hogescholen en universiteiten, keek ik vol verwachting uit naar de datum waarop het nieuwe Ublad Online gepresenteerd zou gaan worden. Deze datum lag eerst op 1 april (daadwerkelijk besluit om de overstap te maken: december 2009) en werd later 12 april. Sonde, want wat als het papieren Ublad was gebleven en we pas op 1 september waren "overgestapt"; dan was deze site al een stuk verder ontwikkeld en waren vele kinderziektes al verdwenen. Op mijn scherm zie ik nu geen revolutionaire of innovatieve website. Misschien zal het na deze blog weer ontkend worden, maar de schijn dat dit wel de bedoeling was hing over de aankondiging van deze site heen. Waar staan we dus nu: we hebben géén papieren blad meer en we hebben een website gekregen die aan de minimale eisen van een website van deze soort voldoet. Chapeau!

Ja, maar?

Toch wil ik deze blog niet afsluiten met een cynische toon. Ik sta hier niet te springen, maar er zijn tal van nuances. Nuances die wij in de raad wel hebben willen zien, maar door de harde lijn nooit echt het daglicht hebben kunnen verdragen.

1. Ik hoop heel erg dat de redactie een journalistieke bijdrage blijft leveren en zich niet bezig gaan houden met 'moderator' taken, maar ik ben blij dat iedereen nu ook volwaardige posts kan plaatsen. Vanuit de universiteitsraad hopen we jullie ook zo te bereiken.

2. Ik hoop dat de communicatie van DUB de komende tijd beter zal gaan lopen. Ik vond de mail die pas om 3 's nachts in mijn mailbox arriveerde bijvoorbeeld erg laat, maar ook ik raak enthousiast over de vele reacties op de site tot nu toe.

3. Ik geloof nog steeds dat een papieren blad én een goede website een treffende combinatie zou zijn geweest, maar met de komst van DUB is in ieder geval het laatste er wél van gekomen. De vraag is dan wel:

Was dat het waard?