De Fietsschool van de Fietsersbond is op zoek naar fietsdocenten die na een korte opleiding fietslessen gaan geven in de provincie Utrecht. De Fietsschool van de Fietsersbond is in 2007 opgericht met steun van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Fietsschool biedt fietslessen aan verschillende groepen van jong tot oud. Doel van de fietslessen is de deelnemers te leren technisch –beter- te fietsen, maar ook verkeersinzicht, vertrouwen en plezier in het fietsen komen aan bod.

De Fietsschool werkt aan een netwerk van fietsdocenten verspreid over heel Nederland. We zijn nu op zoek naar nieuwe enthousiaste fietsdocenten in de provincie Utrecht.

 

Naar wie is de Fietsersbond op zoek? Naast enthousiasme voor het fietsen, is het belangrijk dat de aankomende fietsdocenten enige ervaring hebben met het werken met groepen of in het onderwijs. En uiteraard tijd voor de opleiding en vervolgens het werk als fietsdocent.

 

De vierdaagse opleiding tot fietsdocent wordt georganiseerd in Utrecht op zaterdag 2 april, 16 april, 14 mei en 28 mei 2011. De opleiding wordt afgerond met een stage. De fietsdocent gaat daarna, gecoördineerd door de Fietsschool, fietslessen geven aan diverse doelgroepen, zoals kinderen, jongeren, allochtonen en senioren.

 

Meer informatie over de Fietsschool, opleidingsdagen, aanmelding en dergelijke staat op  http://www.fietsersbond.nl/fiets-verkeer/fietsschool/fietsdocent-worden. Voor verdere vragen kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl.

 

Informatieavond 3 maart

Voorafgaand aan de opleiding organiseert de Fietsersbond een informatieavond over de Fietsschool en de opleiding tot fietsdocent. Deze is op donderdagavond 3 maart 2010 om 19.30u in Utrecht Aanmelden kan tot 24 februari via fietsschool@fietsersbond.nl.