Op maandag 21 november wordt er, vanuit het Netwerk Medezeggenschap, een brainstorm georganiseerd met de titel: ‘Brede kennis is macht (?)’. Tijdens deze brainstorm, die tussen 11:00 en 13:00 zal plaatsvinden in het Bestuursgebouw, zal er worden gesproken over de wenselijkheid van de invoering van het brede eerste jaar. Dit naar aanleiding van de vele onderwijsveranderingen die, onder de noemer BaMa 3.0, op stapel staan.

 

Dat het verbreden van het eerste jaar zijn voordelen heeft, lijkt duidelijk. Een brede opleiding zorgt voor studenten die interdisciplinair opgeleid zijn en daardoor makkelijker aan een baan kunnen komen, nu de arbeidsmarkt om breed opgeleide mensen vraagt. Daarnaast zorgt een breed programma ervoor dat studenten die nog niet goed weten wat ze willen, het maken van een studiekeuze nog even uit kunnen stelen.

 

Maar hoe breed wil je het hebben? Moeten er brede eerstejaars vakken komen, of een hele brede bachelor? Vakken die faculteits- of universiteitsbreed zijn? En is het eigenlijk wel de taak van de universiteit om studenten die een foute studiekeuze maken op te vangen door een breed programma aan te bieden? Het zijn vragen waar wij tijdens deze brainstorm antwoord op proberen te krijgen.

 

De brainstorm is bedoeld om een ander perspectief te bieden op de plannen rondom de verbreding van het eerste jaar. De resultaten van de brainstorm zullen in een nota samengevat worden en besproken worden met het College van Bestuur en de werkgroep ‘verbreding eerste jaar’. Daarnaast hopen wij vooral ook een omgeving te creëren waarin studenten, personeel en beleidsmedewerkers, uit Utrecht en uit andere steden ervaringen in best practices uit kunnen wisselen.

 

Iedere geïnteresseerde is van harte welkom bij deze brainstorm. Aanmelden is, wegens de catering en de groepsindeling, gewenst en kan via deze link. Inschrijven kan ook via www.uu.nl/uraad/ of door een mail te sturen naar info@studentenuraad.uu.nl

 

 

Datum: maandag 21 november

Tijd: 11:00 – 13:00 (met eventuele uitloop naar 14:00)

Locatie: Lier & van Egginkzaal, Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, Utrecht