Verkiezingen 2012

In het voorjaar van 2012 zullen verkiezingen plaatsvinden voor de zetels van de studentgeledingen in universiteitsraad en faculteitsraden en voor mogelijke vacatures in de personeelsgeledingen van de diverse raden. 

Ten behoeve van de verkiezingen liggen van 27 februari t/m 1 maart aanstaande de kiezersregisters ter inzage bij het Centraal Stembureau (voor de UR-verkiezingen) , Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, kamer 519 en bij de betreffende facultaire kiescommissies (zie ook hieronder). Kandidaten en kiezers wordt nadrukkelijk gevraagd om te controleren of deze gegevens kloppen. Als uw naam niet voorkomt in het kiezersregister terwijl u meent wel kiesgerechtigd te zijn, neem dan vóór 1 maart 2012 contact op met de kiescommissie van uw raad. 

Universiteitsraad

Kandidaatstelling voor de zetels voor de universiteitsraad vindt plaats door middel van lijsten.

De kandidaatstelling vindt plaats op 22 maart 2012. Formulieren voor de kandidaatstelling voor de universiteitsraadsverkiezingen zijn verkrijgbaar bij de secretaris van het Centraal Stembureau, Anne Marie Partridge, kamer 519, Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, tel. 030-253 4453, e-mail: a.m.partridge@uu.nl en via de website van de U-raad: www.uu.nl/uraad, klik op ‘’Verkiezingen U-raad. 

In geval van stemming geldt het volgende tijdschema:





7 t/m 11 mei 2012: stemming



15 mei 2012: bekendmaking uitslag stemming

Op 3 april a.s. stelt het Centraal Stembureau in een openbare vergadering de kandidatenlijsten voor de U-raad vast. De bijeenkomst begint om 13.00 uur in kamer 504 in het Bestuursgebouw, Heidelberglaan 8, De Uithof.

Faculteitsraden 

Voor informatie over en formulieren voor de facultaire kandidaatstelling kunt u de betreffende kiescommissies raadplegen: 

Faculteit Geesteswetenschappen, Nelleke Bouma

Faculteit Rechtsgeleerdheid, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO), Miranda Walraven

Faculteit Geowetenschappen, Ria van der Linden-de Leeuw

Faculteit Sociale Wetenschappen, Vera Boonekamp

Faculteit Bètawetenschappen, Mies van Steenbergen

Faculteit Geneeskunde, Henriette Emaar

Faculteit Diergeneeskunde, Tülây Arsav