Een land verscheurd door een gewapend conflict. Een stad in puin na een aardbeving. De eerste vraag die rijst bij de overlevenden:"Waar is mijn familie?"

Door allerlei oorzaken, zoals oorlogssituaties en natuurrampen kunnen mensen het contact met dierbaren zijn kwijt geraakt. Het Rode Kruis helpt wereldwijd bij het opsporen van naasten die gemist worden. Aan het begin van deze 'zoek-keten' staan de plaatselijke Rode Kruis-organisaties, ook het Rode Kruis district Utrecht Midden. Het Nederlandse Rode Kruis district Utrecht Midden is op zoek naar vrijwilligers voor het Tracing Team Utrecht.

 

De opsporingsactiviteiten zijn van wezenlijk belang voor heel veel mensen. Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen bij het opsporen van en het contactherstel tussen familieleden en dierbaren die van elkaar gescheiden zijn geraakt. De hulpvrager verblijft in Nederland. Met informatie die de aanvrager verstrekt gaat het Rode Kruis actief opsporen, in binnen- of buitenland, afhankelijk van de informatie en mogelijkheden in het land ter plaatse. Het wereldwijde netwerk van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen wordt daarbij ingezet.

 

Het Rode Kruis Utrecht Midden is op zoek naar vrijwilligers die zich willen bezighouden met activiteiten rondom opsporing en contactherstel. Meer weten? Kijk op www.rodekruis.nl/utrecht of neem contact op met Annemaaike Gijsen 030 252 01 34.