Het Rode Kruis in Utrecht is op zoek naar redders in nood. Vrijwilligers die voor anderen klaarstaan bij grote rampen of calamiteiten, of bij één van de vele grote evenementen in en om onze stad. Deze vrijwilligers van het Rode Kruis volgen eerst een gedegen interne opleiding tot EHBO-er. De nieuwe basiscursus start op 19 januari 2011 en er is nog een aantal plekken beschikbaar.

 

Het Rode Kruis is in onze stad een belangrijke organisatie waar het gaat om noodhulp. De vrijwilligers staan klaar als er grote rampen of calamiteiten zijn. Daarnaast zijn ze ook zeer regelmatig actief bij vele grote en kleinere evenementen, denk aan Koninginnedag en -nacht, de jaarlijkse Marathon en de avond4daagse.

 

Deze bijzondere vrijwilligers van het Rode Kruis volgen eerst een gedegen interne opleiding tot EHBO-er. De nieuwe basiscursus EHBO start op 19 januari aanstaande en er is nog een aantal plekken beschikbaar. De cursus bestaat uit 12 woensdagavonden les met veel praktijkonderwijs en wordt afgesloten met een examen. Wat het Rode Kruis van haar vrijwilligers verwacht? Minimaal 10 inzetten per jaar, die je zelf kunt inplannen.

 

Wat krijg je er als vrijwilliger voor terug: samenwerking binnen een leuk team, een kijkje achter de schermen van evenementen, maar bovenal het leveren van bijzonder nuttig, noodzakelijk en deskundig vrijwilligerswerk.

 

Heb je belangstelling voor dit bijzondere vrijwilligerswerk of wil  je meer weten, neem dan contact op met Esther Droste via 030 2520134 of edroste@rodekruisutrechtmidden.nl