Studentensport Nederland is op zoek naar een nieuw dagelijks bestuur, de landelijke koepel en belangenbehartiger voor de Nederlandse Studentensporter. Zin om een jaar bestuurservaring op te doen, actief mee te denken over het landelijke sportbeleid voor studenten en betrokken te zijn bij allerhande sportevenementen? Dan is een bestuursfunctie bij SSN voor jou een unieke kans! Door de beschikbaarheid van landelijke bestuursbeurzen voor bestuurders, kan SSN je de mogelijkheid bieden om tijdens je studie deze ervaring op te doen zonder dat je financieel in de zorgen hoeft te komen. Interesse? Lees verder voor meer informatie! 

 

Wat is Studentensport Nederland precies?
- Koepel over 100.000 studentensporters
- Meer dan 400 aangesloten verenigingen
- 50 jaarlijkse Nederlandse Studenten Kampioenschappen
- GNSK, Batavierenrace, StudentenWintersport & StudentenZomersport
- (Inter)nationaal vertegenwoordiger van de Nederlandse Studentensport

Studentensport Nederland zoekt:
- Gemotiveerde student(e) met affiniteit in sport
- Bestuurs- of commissie-ervaring in studentensport
- Beschikbaar voor minimaal 20 uur per week

Studentensport Nederland biedt:
- Toegang tot de nationale en internationale sportwereld
- Gevarieerd bestuurswerk met volop uitdaging
- Professionele ondersteuning
- Fulltime en parttime mogelijkheden
- Bestuursbeurs en onkostenvergoeding

 

Wat doe je als SSN-bestuurder?
Als Dagelijks Bestuurder van SSN ben je verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van Studentensport Nederland. Een belangrijk onderdeel daarvan is het begeleiden van evenementen. Het gaat dan om zo’n 50 NSK’s en een aantal grote evenementen, bijvoorbeeld het GNSK. De commissies die deze evenementen organiseren vallen op jou terug voor steun. De achterban van SSN bestaat in eerste instantie uit de 12 OSSO’s, of sportraden, in de verschillende steden. Je onderhoudt contact met hen, en helpt hen waar nodig. Daarnaast heb je contact met tal van partijen, van politiek tot sport, van universiteiten tot sponsoren, die belang hebben bij het goed functioneren van de landelijke studentensport.

Naast je bestuurlijke taken, die vaak representatief van aard zijn, zul je ook tijd besteden aan de meer dagelijkse werkzaamheden. Afhankelijk van je functie is dit bijvoorbeeld het bijhoude n van de boekhouding of het versturen van nieuwsbrieven. Verder zorgen de bestuursleden middels een rooster voor dagelijkse bezetting van het kantoor in Amersfoort. 

Moet je veel reizen?
Landelijk bestuur betekent contacten door het hele land, en zelfs in het buitenland. Uiteraard komt niet iedereen naar jou, maar zul jij ook moeten reizen. Dit beperkt zich meestal tot 1 of 2 dienstreizen per week. Je bezoekt universitaire sportcentra, de evenementen van SSN en zo nu en dan heb je afspraken bij sponsoren of partners. Dit hoort er allemaal bij, en maakt landelijk besturen zo divers en leuk. Uiteraard krijg je de kosten die je maakt voor dienstreizen vergoed.

Kost het veel tijd?
Het bestuursschap van SSN is in principe een fulltime functie. Je besteedt dus ongeveer 40 uur per weer aan het bestuur. Dit betekent echter niet dat je van 9 tot 5 op kantoor zit. Je draait kantoordiensten, maar veel van je werkzaamheden  zijn buiten kantooruren om. Daarnaast kan je werken vanaf thuis via onze remote-login.

Uiteraard zijn sommige activiteiten ’s avonds of in het weekend. Je bent hierin flexibel en je plant samen met je bestuursgenoten hoe je dit invult. In de zomermaanden is er veel minder werk. Je zult dan ook minder uren maken. Uiteraard gelden ook de gebruikelijke vakantiedagen rondom de feestdagen. Naast fulltime bestuursschap zijn er ook mogelijkheden om parttime bij SSN bestuurswerk te doen. Zie je een fulltime functie niet zitten, maar kijk je wel uit naar een positie binnen Studentensport Nederland, informeer dan naar de mogelijkheden.
 
Wat voor vergoeding krijg je?
Het idee achter de bestuursvergoeding die je krijgt v oor SSN-bestuur is dat je moet kunnen besturen zonder er zelf geld op toe te leggen. Echter, het is ook niet de bedoeling dat bestuurders voor het geld lid worden van het Dagelijks Bestuur van SSN. Om objectief de hoogte van de vergoeding vast te stellen heeft SSN haar vergoeding gelijk gesteld aan het bedrag dat een student volgens het DUO nodig heeft om is zijn/haar levensonderhoud te voorzien. Voor 2011 bedraagt dit 934,02 per maand. Het bedrag wordt deels vergoed door SSN zelf, en deels vanuit de overheid (CFI-beurs). In de maanden juli en augustus besteed je aanzienlijk minder tijd aan SSN. Je krijgt in die maanden een aanpaste vergoeding. Deze bedraagt ongeveer 500 euro per maand.

Naast dit bedrag krijg je onkosten die je maakt voor SSN vergoed. Reiskosten van dienstreizen (niet van woon-werk verkeer), bijzondere telefoonkosten en representatiekosten worden 100% vergoed. 

Hoe werkt de sollicitatieprocedure?
Om in aanmerking te komen voor lidmaatschap van het Dagelijks Bestuur van SSN stuur je voor 13 mei 2011 je motivatiebrief met CV naar info@studentensport.nl. Het huidige dagelijks bestuur selecteert uit de binnengekomen sollicitaties kandidaten die uitgenodigd worden voor een gesprek. Uit deze kandidaten wordt het nieuwe Dagelijks Bestuur gevormd. Formeel moeten de kandidaten vervolgens goedgekeurd worden door het Algemeen Bestuur, waarna zij in september 2011 in functie treden. Echter zal reeds voor september 2011 gewerkt worden aan een goede overdracht van oud naar nieuw bestuur. Daarom vragen we ook beschikbaarheid tijdens de maanden juli en augustus voor de overdracht.

We hopen dat je (nog steeds) enthousiast bent om te solliciteren voor een functie binnen het Dagelijks Bestuur van SSN. Mocht je nog meer vragen hebben, horen we dat graag. We zien je sollicitatie graag verschijnen.

Solliciteren kan middels het sturen van een motivatiebrief en CV naar info@studentensport.nl en dit vóór 13 mei.