“Alleen wonen is niet saai”

Body: 

In Utrecht een kamer vinden? Lastig. Stel: je woont met leuke vriendinnen in een huis in het levendige Lombok maar helaas is er één probleem en wel de veiligheid. In de paar maanden dat je er woont, overleef je eerst een koolmonoxidelek om vervolgens de hele straat ontruimd te zien worden, omdat er in je huis een gaslek is ontstaan. Zou jij blijven?

Simone (19, Rechten) in ieder geval niet. Simone, type bezige bij van de hoogste categorie, besloot linea recta haar verouderde studentenhuis te verlaten om haar woongeluk ergens anders te zoeken. Dat lukte snel: binnen een week had ze beet. Sinds april woont ze nu tweehonderd meter verderop op een zolderverdieping aan de Lombokse Goeverneurstraat. Haar enige ‘huisgenoot’? Een veel oudere hospita.

keukenSaai?
Op het moment dat Rihanna het op de radio overneemt van Lady Gaga en wij net aan onze kom tomatensoep beginnen, vertelt Simone waarom ze voor deze plek heeft gekozen. “Van de enorme ruimte en mijn eigen keukentje geniet ik nog elke dag. Hier kom ik tot rust op de momenten waarop ik dat wil en ik kan hier lekker studeren.”Rust, of eerder het ontbreken daarvan, blijkt later een sleutelwoord te zijn in het studentenleventje van Simone.

Eenzaam?
Haar netjes geordende, schone kamer doet in eerste instantie vermoeden dat er een huismus in Simone schuilt, maar die aanname blijkt verre van legitiem. “Ik ben net lid geworden van UVSV, ga ongeveer vier keer per week stappen en ben daarnaast nog actief in mijn studievereniging.” Dat ze door het onregelmatige leven chronisch verkouden is, neemt ze op de koop toe. “Je kan wel alleen maar thuis gaan zitten studeren in de hoop een tien te halen, maar je moet ook een beetje van het studentenleven genieten toch?” Omdat ze altijd de hort op is, associeert ze haar ruime zolderverdieping op geen manier met het woord eenzaam. “De gezelligheid die ik had in mijn vorige huis, heb ik nu buiten. Waar er in een huis met veel meiden altijd gezelligheid is en je jezelf terug moet trekken voor privacy, kan ik vanuit hier die gezelligheid juist opzoeken en dat bevalt me prima.”

dressoirLombok
Het wonen in het gevarieerde Lombok stemt Simone tot tevredenheid. “ Hier gebeurt altijd wel wat. Het is dicht bij het station, er zijn veel leuke winkeltjes, er is vaak markt en daarnaast is het natuurlijk leuk dat er veel andere studenten wonen.” Soms wordt ze nageschreeuwd door opdringerige jongens, maar veel last heeft ze daar niet van. “Met een beetje leuk zwaaien of een bijdehante opmerking ben je daar ook zo weer vanaf. “

Doof
“Of ik wel een beetje feestjes kan geven hier? Zeker!” Dat haar hospita doof aan één oor is en bij herrie het gehoorapparaat aan haar andere oor simpel uitschakelt, helpt daarbij. Terwijl in de met posters van modellen volgehangen kamer de gesprekken verspringen van acné naar seks, mode en de wil om de beste te zijn, tikt de klok door in de richting van de volgende afspraak. “Nog een glas pro secco en dan moet ik echt weg hoor.“ Vlak voordat de voorbereidingen op de volgende afspraak beginnen, neemt Simone nog even tijd om op haar woonsituatie te reflecteren. “Ik sluit niet uit dat ik nooit met vriendinnen ga wonen in deze mooie stad, maar voorlopig heb ik het prima naar mijn zin hier.”

mok

 

Wil jij ook zo'n kekke DUB-mok voor in je studentenhuis? Nodig Marijn dan uit om een hapje mee te komen eten.Facebook Twitter Whatsapp Mail