DUB is de onafhankelijke nieuws- en opiniesite van de Universiteit Utrecht. Dub is voor en van de hele universitaire gemeenschap: studenten, onderzoekers, docenten en ondersteunend personeel.

Tip de redactie
De redactie is voortdurend op zoek naar inbreng van UU’ers om te weten wat er zoal speelt aan de universiteit en het studentenleven. Loop je vast in de bureaucratie? Heb je een geweldige ontdekking gedaan? Heb je vragen over studentenhuisvesting of het onderwijs? DUB staat open voor interessante suggesties voor een artikel. Mail jouw tip naar de redactie.

Schrijf een opinie
Heb je een mening naar aanleiding van een artikel of een ontwikkeling binnen de UU? Dan is het mogelijk om een opiniestuk op DUB te publiceren. Ook hebben we elk jaar 15 bloggers die maandelijks hun ervaring delen. Zij zijn student, docent, wetenschapper of behoren tot het ondersteunend personeel. Heb jij een prikkelende mening of zet je vraagtekens bij universitaire zaken?   Laat het ons weten.

Word onze Campuscolumnist
Eens per jaar organiseert DUB de verkiezing van de Campuscolumnist. Een ervaren jury beoordeelt de inzendingen van de studenten en medewerkers. De winnaar ontvangt naast een stipendium van 1000 euro de mogelijkheid om elke twee weken een eigen blog op DUB te publiceren. 

Solliciteer als stagiair of freelancer
Kun je goed schrijven en heb je journalistieke ambities? DUB werkt ook met freelance studentmedewerkers en biedt studenten de kans om enkele maanden stage te lopen op de redactie. Meld je hier aan.

Plaats een oproep
Als je zelf een activiteit organiseert, een oproep wilt plaatsen of iets wilt verkopen, dan kun je zelf een item posten op onze Podiumpagina. Maak hier een account aan en post je eigen bericht. Gratis en voor niks.