De heren hebben graag de controle

Body: 

Woon jij in de staatsliedenbuurt in Utrecht en heb je de afgelopen weken op een rare plek ergens een hamster voorbij zien kruipen? Dat is dan het huisdier van Yme en Hans. De heren wonen voor een appel en een ei in een prima pand aan de Samuel Mullerstraat, maar hebben één probleem: ze missen hun hamster Soekeloeki.

Als praten ons moeilijk gemaakt wordt door keiharde elektronische muziek die uit een box midden in de woonkamer schalt, bereiden de heren de avondmaaltijd verrassenderwijs niet in de keuken. Die is schier onbegaanbaar. Dader? Een berg afwas. Een gevolg van het niet hebben van schoonmaakregels. In de beginfase kon met name Hans (21, geneeskunde) zich ergeren aan de zooi, maar is inmiddels qua schoonmaakfilosofie iets naar Yme toe gekropen. “Bende kan me niet zo veel meer schelen.”

Plezier
In het ruime, twee verdiepingen tellende slooppand waarin de heren nu ruim twee jaar goedkoop wonen, staat de stofzuiger prominent in de woonkamer. Afgaand op de hoeveel stof op de grond lijkt die echter zelden gebruikt te worden. Terwijl we met onze handen Mexicaanse wraps naar binnen werken, al het bestek ligt immers vies in de keuken, vertelt Yme (21, Bestuurs- en Organisatiewetenschap): “De kans dat we Soekeloeki nog ergens tussen een hoop oud papier tegengekomen, hebben we ook nog niet uitgesloten.” Dat de inrichting van een woning altijd wat zegt over haar inwoners, blijkt ook hier. Van elk verhaal dat de jongens vertellen, straalt het grootst mogelijke plezier af. Lachen, lachen en nog eens lachen. Vaak samen eten doen de heren niet eens, hun “quality time” ligt later op de avond.

Muts
Een keer dat de jongens samen op een koude winteravond hun verjaardag vierden, is daar een mooi voorbeeld van. Terwijl de wc werd volgekalkt met watervaste stift, er gaten in deuren geslagen werden en er vanaf alle kanten bierflesjes vanaf één hoog de straat op vlogen, vond één van de vrouwelijke buurtgenoten het diep in de nacht welletjes en besloot te komen klagen. Dat Yme haar aanzag als een vriendin van Hans, haar muts afpakte en er treiterend mee ging dansen, maakte de avond nog meer legendarisch. Dat er de volgende ochtend overal in de buurt glas moest worden geruimd, namen de jongens op de koop toe. Hans: “Ja, ik heb eigenlijk al wel weer zin in het volgende feestje!”

Take over control
“We hebben altijd één liedje waar we de hele dag naar luisteren in huis.” De meest wilde? “Take over control van Afrojack en Eva Simons.” De heren nemen met uitgaan graag de titel van hun huisnummer het liefst letterlijk. Daarom is het meer dan eens voorgekomen dat terwijl de dj in een willekeurige kroeg in Utrecht ‘take over control’ inzette, de jongens tegelijkertijd een meisje in de buurt op de mond pakten. “Met succes.” Welke huisliedje de heren nu hebben, laat ik in het midden, maar de Utrechtse vrouwen zijn gewaarschuwd.

 

Vind je het ook leuk als Marijn bij jou een vegetarisch hapje meeeet? Mail redactie@dub.uu.nl.

Facebook Twitter Whatsapp Mail