Gamen tussen de slingers

“Ja, dat zijn twee adjes voor de Italianen!” Het is een doodnormale woensdagavond en morgenochtend gaat de wekker ook gewoon weer vroeg af. Maar daar denken de drie mannen in het Utrechtse Ondiep op dit moment totaal niet aan. Er staat dan ook wat op het spel: wie dit potje Fifa op de Xbox verliest, raakt zowel zijn eer als nuchterheid kwijt. Welkom in Huize ‘chill.’

Erg lang wonen vrienden Thomas, Stijn en Seppe (allen 21) nog niet op kamers. De jongens, die elkaar kennen uit hun schooltijd in Houten, vertrokken begin juni uit hun geboorteplaats om hun woongeluk in Utrecht te zoeken. De drie slaapkamers in huis zijn met een understatement klein te noemen, maar de enorme woonkamer maakt veel goed. In de hoek staat een spiegel al maanden te wachten om opgehangen worden, maar slingers met verschrompelde ballonnen er aan, verraadden al dat de heren niet altijd even ijverig zijn met het verwisselen van spullen. Seppe (Liberal Arts & Sciences): “Die slingers hangen er al sinds half juni. Wel zo gezellig toch? Over anderhalve maand zijn Thomas en Stijn weer jarig, dus het zou zonde zijn ze nu weg te halen.“

Clean
Terwijl we tijdens het eten van Mexicaanse wraps praten over de heerlijkheid van Nederlandse pepernoten in september, valt op hoe schoon het huis is. Wie na het begin van dit artikel denkt, dat er in dit huis in Ondiep drie prototype ‘gamemannen’ wonen die er een bende van maken, zit er naast. Schoenen in huis? Verboden. Staand pissen? Not done. Ook met hun uitgaven zijn de heren serieus bezig: op het moment van binnenkomst zit Stijn (Technische Bedrijfskunde)  al zijn bonnetjes in te voeren in een systeem, terwijl Thomas (Organisatiewetenschappen) later op de avond vertelt dat hij het als student zelfs voor elkaar krijgt om maandelijks een bedrag te sparen.

Wilde tijden
Nu de studie weer is begonnen, hebben de heren hun regelmatige leventje weer terug. In de zomervakantie was dat wel anders. Een houten constructie in de vensterbank is een overblijfsel van die wildere tijd. Wat voor tijd? Blowtijden. In de afgelopen zomer, die toch al niet uitnodigde om veel buiten te zitten, blowden de heren in hun hoogtijdagen met z’n drieën voor honderd euro per week weg. Een enkele joint was zo groot, dat die met hulp van de zelfgebouwde constructie gerookt moest worden vanwege instortgevaar. Als er verstandskiezen getrokken werden en er van de arts niet gerookt mocht worden, brachten spacepannenkoeken redding. Thomas, met gevoel voor sarcasme:  “Seppe, die toen nog fulltime werkte, lukte het net niet om elke ochtend om negen uur op zijn werk te zijn, ha ha.”


Toernooi
Omdat er ook in een regelmatig leven leuke dingen aan de orde van de dag moeten zijn, verheugen de heren zich al tijden op zaterdag 1 oktober (morgen). Dan is hun woonkamer het toneel van een zelf georganiseerd Fifa-toernooi. Stijn: “Dan staat de woonkamer vol met vier tv’s en komen er een mannetje of veertien strijden om de eer.” Ze hebben geen halve maatregelen genomen: twee weken geleden was er een heuse loting, met echte poulehoofden (de betere Fifa-goden) en koekenbakkers in verschillende bakjes. Seppe ergert zijn roommates al dagen, door op de meest onverwachte momenten het volkslied van Italië op te zetten. Ook aan tafel schalt opeens het lied over de borden, ditmaal gezongen door Seppe zelf. Of Seppes verdedigende Azzurri morgen potten breken moet nog blijken, maar de toon is gezet. Mocht je morgenavond met uitgaan drie treurende mannen zien staan dan hebben de heren verloren. De tijd zal het leren.

 

 

Vind je het ook leuk als Marijn een portret van jullie huis maakt? Mail de redactie. Jullie krijgen dan ook zo'n leuke DUB-mok cadeau!

Tags: ondiep | fifa | aan tafel

Advertentie