Guus Meeuwis als huisgenoot

Body: 

DUB's Marijn is voor Aan Tafel  weer eens culinair in de watten gelegd in een huis aan de Amsterdamsestraatweg waaruit niemand wil verhuizen. Gezellig en schoon en als toetje Guus Meeuwis.

Wil jij ook een Friese huisgenoot met exact dezelfde stem als Jan Smit en de looks van Guus Meeuwis? Wonen in een huis waar stof verboden is? Waar de badkamer blinkt en waar men op meer dan regelmatige basis driegangen maaltijden met elkaar nuttigt? Zet je zinnen dan op een verblijf in huize ASW.

De kans dat je als nieuwe huisgenoot binnenkomt op deze bovenwoning aan de Amsterdamsestraatweg is echter klein, want het verloop in dit huis is niet groot te noemen. Wie zoals DUB een keer een avondje aanschuift, begrijpt meteen waarom: wat kan een student zich nog meer wensen dan een schoon huis, grote kamers en huisgenoten die zo vaak en hard lachen dat zelfs praten soms moeilijk wordt? Het is mede daarom, dat drie van de vijf huidige huisgenoten al jaren genieten van het woongenot in huize ASW.

ABN
Voor elkaar zorgen, kan men hier wel. Neem Koen (23, Organisatiewetenschappen), de huidige ‘huisfeut’. Spendeert de helft van de extra dag die dit schrikkeljaar ons biedt om de rest in de watten te leggen. In speciaal voor vanavond aangeschafte soepkommen schotelt hij eerst zelfgemaakte paprikasoep voor, gevolgd door ook al zelfgemaakte pizza. Normaal Nederlands moet die volgens zijn huisgenoten nog leren, maar koken kan hij al wel.

Dikke prima
Sowieso, op afkomst wordt in huize ASW nogal de nadruk gelegd. In vaak onnavolgbaar tempo, maakt men hier elkaar op afkomst af. Want: wat is nou het meest sexy accent van Nederland? En waar wonen de knapste mensen? Men blijft het, niet voor het eerst en niet voor het laatst, pertinent met elkaar oneens. Wat wel duidelijk is: Koen voelt zich sinds zijn overstap van Oss naar Utrecht een ‘allochtoon’ omdat hij én in Utrecht, én in Oss wordt gehekeld om zijn taalgebruik. ’Aanfietsen’ in Utrecht? Not done. ‘Dikke prima’ in Oss? Veel te studentikoos.

Toeter-app
Wanneer het zoveelste lachsalvo door de te krappe keuken schalt, pakt Daan zijn telefoon uit zijn zak om met een heuse toeter-app Judy (20, fysiotherapie) tot de orde te roepen. Want: herrie en Judy, is volgens de huisgenoten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Druktemaker en grootste feestbeest van het huis? Drie keer raden. Als Gidion (22, Anesthesie)  om zes uur ’s ochtends opstaat om naar zijn stage te gaan, kan die gerust mee-ontbijten met de midnightsnack van het enige ‘lid’ van het huis. Dezelfde Judy, die de gehele avond op plagerijen in haar richting blijft happen, en voor wie het inmiddels verboden is om na een nachtelijk avontuur haar eigen kasten te betreden: te veel herrie. “Ilse: in dit huis scheppen ongeschreven regels de duidelijkheid.” 

Familie
“Hier in huis, zijn we de schaamte allang voorbij.” Terwijl Koen het volgende gerecht serveert, vertelt Daan (24, Science & Business Management) namens de ‘oude garde’ inmiddels nergens meer van op te kijken. Gedurende de avond bewijst men dat door ongegeneerd te boeren en te praten over  etlust verminderende onderwerpen. Ilse (22, fysiotherapie): “Als je zo lang samen woont, voelt het meer alsof je met broers en zussen samenwoont dan met huisgenoten.” Wel zo handig, want in dit met riet geïsoleerde huis kun je op sommige kamers via kijkgaten naar elkaar binnen kijken. Seks met huisgenoten, vaak onderwerp van gesprek in gemengde huizen, is hier dan ook niet aan de orde. Gidion, met knipoog: “Lees: nog niet.”

Wil je Marijn ook eens bij jouw studentenhuis laten binnengluren? Mail de redactie en nodig Marijn uit. Hij brengt de enige echte DUB-mokken voor jullie mee. Belangrijk detail: ze zijn schoon! 

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail