Wodka met Cola-Light omdat het mag van ‘Sonja’

Body: 

“Wacht even met het nemen van de foto: even mijn tieten goed doen!” Het is iets voor achten wanneer vier dames genieten van de laatste zonnestralen die de Utrechtse binnenstad verlichten.  De vakantie is voor iedereen begonnen, dus deert het niemand dat al voor het hoofdgerecht de prosecco rijkelijk vloeit.

In dit smetteloos schone huis aan de Utrechtse Oudegracht wonen Anneloes (22), Simone (20), Marthe (25) en Vera (20). De dames wonen nog geen jaar samen in het huis waarin ze aan ruimte geen gebrek hebben. De woonkeuken en de slaapkamers zijn ruim en de twee (!) badkamers (met stoomdouche én bad, zie foto) zorgen al vanaf het moment van intrek tot blije gezichten bij de dames.

 

Vegetarisch

Dat ondergetekende DUB-verslaggever in kwestie vegetariër is, zorgt echter voor iets minder blije gezichten. “ We zijn echte vleesliefhebbers, maar hebben voor vanavond een uitzondering gemaakt.” Op het dakterras eten we de door Marthe goed gelukte vegetarische uitzondering (ovenschotel met couscous en geitenkaas). Anneloes: “Eigenlijk mogen we niet op het terras zitten vanwege een ontbrekende vergunning, maar met dit weer ga je toch niet binnen zitten?”

 


Omdat het mag van Sonja
Dat zullen de buren weten ook. Nog voordat de maan de zon helemaal verdrongen heeft en de prosecco inmiddels ingeruild is voor wodka, sneuvelt het ene na het andere glas. De dames laten zien waarom de beschrijving  ‘Vier compleet verschillende mensen die het samen onwijs naar hun zin hebben’ de juiste voor ze is. Wodka drinkt men alleen in combinatie met cola-light. “Dat mag van Sonja Bakker.” Een huisvriendin die ook aanschuift, ligt voordat ze er erg in heeft uitgeteld te slapen op Marthe’s bed: genekt door het zelf meegebrachte Russische water .

Masturberen
Veel regels om de gezelligheid en leefbaarheid te waarborgen, hebben de dames niet. Ja, overdag mag er in verband met de kosten eigenlijk niet gewassen worden. Houden ze zich niet aan. En: voordat de dames bij elkaar binnen lopen, moet er even geklopt worden. Een deur openen zonder eerst te vragen: “Ben je aan het masturberen?” Not done. De vrouwen hebben weinig ruzie, omdat ze het liefst direct aangeven als ze iets vervelend of irritant aan de ander vinden. Als er huisgenoten meningsverschillen hebben, zijn dat vaak de ook vanavond meest aanwezige Anneloes en Marthe. “De laatste keer dat wij boos op elkaar waren? Haha, dat is niet zo lang geleden. Drie uur geleden, toen we het toetje uitzochten.” Meningsverschillen of niet, de dames hebben het prima naar de zin aan de Utrechtse gracht. Terwijl maandag dinsdag wordt en ook de wodka op is, beschrijft Anneloes nog een laatste keer de onderlinge band: “Dat we elkaar niet kenden voordat we hier kwamen wonen en toch echt vriendinnen zijn geworden, is speciaal. Ik heb niet eerder in een huis gewoond waar zo’n goede klik was tussen de huisgenoten.” De rest knikt. Proost. Welterusten.

Facebook Twitter Whatsapp Mail