Zeven brengt gezelligheid in huize Adam

Ooit gehoord van vrouwen die op het middenstuk van de rijbanen van de Amsterdamsestraatweg op pumps paraderen? Half naakt bij elkaar in bed duiken? Elkaar als ontgroening lapdances geven en moeilijke vriendjes zonder pardon op straat gooien? Of van vrouwen die op de wc deze tekst hebben hangen: ‘Geeft niets schatje, beter te vroeg dan helemaal niet’. Welkom in Huize Adam.

Voor wie het nog niet duidelijk was: in Huize Adam, ver op de Amsterdamsestraatweg, wonen vrouwen. Zeven om precies te zijn. Sinds het begin van de zomer in deze samenstelling: ‘Ochtendhumeur Cat’, ‘topsporter on hold Anouk, ‘wollige verhalen vertellende Marthe', ‘sneakerbaas Galina', ‘topversierder Jessie' en 'stap- en dvd koninginnen Kelsey en Noelle'. 

Verwend
Wat ze kunnen is koken. Het lijkt wel of DUB met de week meer culinair wordt verwend. Het hoofdgerecht van vanavond? Zelfgemaakte gegrilde paprikasoep met sinaasappel in een olie van dragon en basilicum, met brood gemaakt in de eigen broodmachine, met tapenade en kruidenboter.

We eten in de kamer van Jessie (21, Engelse Taal & Cultuur). Zij heeft het geluk een apart woon- en slaapgedeelte te hebben. Terwijl de wijn de bij sommige aanwezige kater van gisteravond langzaam wegneemt en omzet in nieuwe energie, vertellen de vrouwen honderduit over hun avonturen.

Fluweel
De dames zien er allemaal tiptop verzorgd uit, maar behandelen elkaar op zijn zachtst gezegd niet met fluwelen handschoenen. Hoewel het verschil tussen de jongste en de oudste hier aan de ASW vier jaar is, wijst alles erop dat ze een hecht gezelschap vormen. Natuurlijk is er soms ruzie; tussen de door de andere dames getypeerde ‘controlfreaks’ Cat en Jessie bijvoorbeeld. Maar lang duurt het geruzie nooit. Marthe (22, Rechten): “Iemand die hier wil wonen, moet iets eigens hebben. We moeten er niet aan denken om hier springerige, overenthousiaste, witte-legging PABO-meisjes in huis te hebben. Maar buurvrouw Noelle (24), zit zij niet op de PABO? “Positieve uitzondering.”

Of ze het jammer vinden dat er geen mannen in huis wonen? “Nee hoor, die neemt Galina wel voor ons mee.” Lachen om de grappen van Jessie? “Daar zijn we al tijden geleden mee gestopt.”
 
Ontgelden
Naarmate de avond vordert, wordt het steeds duidelijker: wie hier wil wonen, moet niet alleen verbaal haar mannetje staan. Waakzaamheid en ogen in de rug zijn noodzakelijke vereisten. Bouillonblokjes in de douchekop, ontbijtkoek in de wc, dichtgefoliede deuren, bedden vol met rijst - tegen een stootje kunnen is wel handig in deze bovenwoning. Zo werd een dronken Marthe, muizenangsthaas pur sang, een keer midden in de nacht wakker met een dolle hamster op haar gezicht. Cadeautje van haar huisgenoten. Dat het arme beestje daarna de hele kamer doorvloog, was bij het risico inbegrepen.  Noelle: “Ach, het houd je van de straat.”

Gaslek
Als we aan de ook al zelfgemaakte brownies met slagroom zitten (geserveerd mét dessertwijn), blijkt dat wanneer de dames elkaar het leven even niet zuur maken, er wel iets anders roet in het spreekwoordelijke eten gooit. Had Noelle een romantische date, moesten de meiden vanwege een gaslek halsoverkop tot vier uur ’s nachts op straat staan. Wil je hier in het weekend uitslapen? Om negen uur ’s ochtends staat de sportschool onder het huis vol hijgende mensen vanwege de intensiviteit van de Israëlische vechtsport die ze daar beoefenen.

Oké, misschien is dit huis aan de ASW iets te ver van het centrum, saai is het hier nooit.

 

 

Heb jij ook een lekker culinair en vegetarisch recept klaarliggen dat je dolgraag op Marijn wil uitproberen? Mail de redactie en verrijk je servies met echte DUB-mokken.

Advertentie