200 kamers voor klussende studenten

De onderste drie verdiepingen van de het voormalige pand van de lerarenopleiding van de hogeschool aan de Archimedeslaan worden verbouwd tot studentenkamers. Studenten kunnen zelf helpen bij de verbouwing, in ruil voor huurverlaging.

De verbouwing wordt volgens PropertyNL.com geleid door bouwbedrijf Plegt-Vos, dat vorig jaar ook betrokken was bij het bewoonbaar maken van de bovenste verdiepingen van het oude hogeschoolgebouw. Toen werden 192 studentenkamers gerealiseerd.

De opdrachtgever van het project, Stichting Tijdelijk Wonen (STW), bevestigt aan DUB dat het gaat om 200 kamers die moeten worden opgeleverd. Meer wil de stichting nog niet kwijt over de verbouwing, omdat de Utrechtse gemeente nog groen licht moet geven aan de plannen.