Draaibare buitenwerkplekken onthuld

Science Cubes, zo heten de nieuwe witte buitenwerkplekken voor het kantoor van het Utrecht Science Park. Donderdag 31 oktober werden de kubussen feestelijk onthuld tijdens de ‘pre-opening’ van het kantoor onder in De Bisschoppen aan de Heidleberglaan.

De Science Cubes is het eerst resultaat van de samenwerking tussen het Utrecht Science Park (USP) en Toerisme Utrecht. Ze werden onthuld door door Floris de Gelder, de directeur van het USP, Marten Blankesteijn van de Universiteit van Nederland en Mathis Heller, de ontwerper van de buitenwerkplekken.  

“We hopen dat Science Park Utrecht ook toersiten zal trekken, hier is namelijk veel architectuur te zien,” zegt Nicoline Meijer, hoofd communicatie bij het USP. Op de kubussen staan afbeeldingen van de belangrijkste toeristische hoogtepunten van Utrecht, zoals de Domtoren en Nijntje.  

“De werkplekken zijn zo gemaakt dat je buiten zit, maar toch je laptop kan zien,” vertelt Heller. “De kubussen zijn te draaien, waardoor je altijd in de schaduw of zon kunt zitten. Ze zijn gemaakt van piepschuim en hebben met een harde plastic coating.” De kubussen kunnen nog verder worden ingericht. “In de toekomst kunnen we bijvoorbeeld een stopcontact inbouwen, of verwarming in de zitting.”

Deze allereerste Science Cubes zijn nog niet zo uitgebreid. Wel is er altijd wifi in de studieplekken, het eduroam-netwerk is namelijk ook buiten beschikbaar.

Waarom de Science Cubes nu al geplaatst zijn, terwijl de winter in aantocht is? Nu is Utrecht Science Park de eerste in de hele wereld die deze buitenwerkplekken heeft geplaatst. Als USP zou wachten tot januari, wanneer de rest van het kantoor officieel wordt geopend, zouden ze dat misschien niet meer zijn. 

Advertentie