Een plens water voor Beatrice de Graaf, het UIT-gevoel van Merel en de heimwee van Rafaella

Beatrice de Graaf
Beatrice de Graaf

Historica en terrorismedeskundige Beatrice de Graaf leerde enkele opmerkelijke studenten en docenten ("paradijsvogels") kennen, zo vertelt ze in haar eerstejaarsverhaal. Er was er een die haar verwelkomde door een emmer water over haar nieuwe Bijenkorfblouse te gieten en een ander die een granaat in het plantsoen wierp – dat beweerde hij tenminste. Beatrice de Graafred.jpgFoto's Bas Koppe

Het was 1994.. Ze zou nieuwe studenten graag een terugkeer van die internetluwe tijden gunnen. "Absurde conversaties, duizelingwekkende colleges, doordravende medestudenten. Maar wel echt contact."

Het allerliefst ging De Graaf naar de Drift, de Letterenbieb in. Om daar in een hoekje bij de gietijzeren wenteltrappen neer te strijken. "Vervolgens bouwde ik een fort om me heen van boeken over de Duitse romantiek, over de geschiedenis van oorlog en geweld, communisme en geheime diensten."

Luister naar het eerstejaarsverhaal van Beatrice de Graaf:

 


Als persvoorlichter van de Utrechtse Introductietijd kan student Media & Cultuur Merel Smeets in deze podcast natuurlijk niet vertellen over lallend over de Voorstraat lopen. Maar daar gaat het volgens haar ook niet om tijdens de UIT.Merelred.jpgZe herinnert zich hoe ze aan het einde van de UIT-week om vier uur 's nachts ergens in een verenigingshuis belandde en samen met haar beste vriendin terugblikte op wat nog steeds een van de mooiste weken van haar studentenleven is. Ze hoopt alle nieuwe eerstejaars eenzelfde ervaring te kunnen bieden.

Een ‘fysieke UIT’ zou dan natuurlijk enorm helpen. "Socializen is schouder aan schouder in de volle Ronda een stuk gemakkelijker dan wanneer er een scherm tussen jou en de ander zitten."

Luister naar het Eerstejaarsverhaal van Merel:

 


De eerste maanden van Rafaella Karadsheh als student van het University College Utrecht in 2018 waren geweldig. Maar toen de kersttijd aanbrak, was daar ook de heimwee. “Voor de eerste keer zou ik de aanloop naar de kerstviering mislopen. Ik herinner me dat ik behoorlijk van streek was.”Rafaellared.jpgDe dag nadat ze haar huisgenoot had verteld wat er met haar aan de hand was, schalde Santa Baby van Ariane Grande door het huis. Samen met haar huisgenoten besloot Rafaella het kerstgevoel op te roepen, inclusief alle bekende rituelen waaronder regelmatig koekjes bakken.

Luister naar het Eerstejaarsverhaal van Rafaella (Engelstalig):

 

Advertentie