Kameel bezoekt Uithof

Verschillende studenten wagen een kamelenrit

Het is dinsdagmiddag even schrikken voor studenten in De Uithof. Vlak voor de deur van de UB loopt een huizenhoge kameel heen en weer. Een kleine publiciteitsstunt van het Nour Project, dat studenten zoekt die komende zomer stage willen lopen in de Arabische wereld.

De harige kameel, vergezeld door een begeleidster in Arabische kledij, kan bereden worden door geïnteresseerde studenten. Met behulp van een trapje bestijgen enkele dapperen het dier om wiebelend tussen de twee bulten een rondje te maken. Anderen blijven liever op de grond staan kijken en maken foto’s met hun mobiele telefoon.

Joost Polman, een van de organisatoren van het Nour Project, legt uit waarom de hulp van de kameel is ingeroepen. “Het is lastig om aandacht van studenten te krijgen voor het Nour Project. En studenten zijn ook vaak laks ingesteld; ze vergeten de deadline waarvoor ze zich op moeten geven. Door de kameel blijven veel mensen staan om te kijken en kunnen wij ze meer informatie geven en enthousiasmeren voorhet project.”

Joost weet niet precies waar de kameel vandaan komt. Na overleg met een andere organisator wordt het duidelijk: van Bert’s Animal Verhuur. “Heel makkelijk, hij verhuurt dieren voor dit soort evenementen. We gaan ook nog op bezoek in Leiden, Amsterdam en Groningen.” Joost heeft het dier zelf ook al even bereden. “Om eerlijk te zijn, zat het niet heel lekker. Ik denk eigenlijk dat het voor vrouwen beter zit dan mannen, als je begrijpt wat ik bedoel…”

Zou het hier trouwens niet te koud zijn, voor een dier uit het Midden-Oosten? Polman denkt dat dat wel meevalt: “Hij heeft een dikke vacht, en hij lijkt het niet koud te hebben. En in de woestijn kan het ’s nachts ook heel koud zijn.” 

De kameel was helaas niet voor commentaar beschikbaar.

Advertentie