Korie Homan (2008)

Korie Homan won goud en zilver in Beijing. Foto: Mathilde Dusol

Rolstoeltennister Korie Homan won in Beijing de dubbelspelfinale. In het enkelspel moest ze in de finale de titel aan landgenote Esther Vergeer laten.

Geboren: 16 juni 1986
Sport: Rolstoeltennis
Studie: Biomedische Wetenschappen/Diergeneeskunde
Paralympische prestaties: 2008: Goud in dubbelspel, zilver in enkelspel
 

Korie Homan speelde tot 2011 op het hoogste niveau in het internationale rolstoeltennis. Hoogtepunten waren de twee finales tijdens de Paralympische Spelen in Beijing en de winst van de Australian Open in 2010.

In Beijing haalde Homan samen met partner Sharon Walraven goud in het dubbelspel. Ze versloegen het Nederlandse duo Esther Vergeer en Jiske Griffioen.

In een uiterste spannende finale in het enkelspel bracht Homan de favoriete Vergeer aan het wankelen, maar ze verloor nipt met 7-6 in de derde beslissende set.

Voordat zij in de nasleep van een auto-ongeluk op jonge leeftijd een been verloor, was Homan al een talentvol tennister. Ook in het rolstoeltennis bleek zij later te kunnen uitblinken. Een hardnekkige polsblessure dwong haar uiteindelijk te stoppen.

Homan voltooide in 2016 haar master Diergeneeskunde. Eerder volgde ze in Utrecht al een bachelor Biomedische Wetenschappen (2009) en Diergeneeskunde (2013, cum laude).

Advertentie