Podcast: je eerste jaar bij UVSV en recherche in Hoograven

Jopke van Dobbenburgh
Jopke van Dobbenburgh

Luister naar het eerstejaarsverhaal van Jopke van Dobbenburgh die vorig begon aan de studie Rechten gecombineerd met lidmaatschap van studentenvereniging UVSV. Door corona heeft ze in haar eerste studentenjaar veel dingen gemist. "Ik kan gewoon zeggen dat ik mijn eerste jaar gehaald heb zonder één keer op de universiteit te zijn geweest." En ook de grote gala’s en feesten gingen niet door. Maar ze vertelt over de alternatieven, zoals een livestream feestje met iedereen maar dan bij jezelf thuis en contact leggen via een rondje singel wandelen. 

 


Het eerste jaar van een Utrechtse student staat vaak in het teken van het vinden van een fatsoenlijke kamer. Dat gold ooit ook voor DUB-redacteur Xander Bronkhorst. Hij kwam eind vorige eeuw terecht in een portiekflat in Hoograven. Onderhuur zonder verwarming. Toen hij een elektrisch kachteltje naar binnen smokkelde en vervolgens alle stoppen doorsloegen, ging zijn huur met 50 gulden omhoog.

xanderred.jpgToen de Utrechtse politie ook nog navraag kwam doen naar zijn huisbaas was het tijd om te verkassen. "Daarom vertel ik dit verhaal", zegt hij in de podcast. "Als waarschuwing: ga alstjeblieft vroeg op zoek naar een kamer. Maar ook als geruststelling: het komt allemaal goed." Aan het eind van zijn studie woonde Xander op stand in twee kamers in een statig SSH-pand achter de Stadsschouwburg.

Luister naar het eerstejaarsverhaal van Xander:

 

Advertentie